Bu tarif Kiler marketlerinin her ay ücretsiz dağıttığı "Kiler Magazin" dergisinin Ekim sayısında çıktı.
Orjinal adı "Kereviz Yaprağında Palamut Buğulama"
Tarifi okuyunca bunu bir deneyeyim dedim.
Turşu mevsimi olduğu için pazarımız her hafta kereviz yaprağı satan tezgahlarla dolu olurdu.
Benim bu tarifi denemeye karar verdiğim gün ortalıkta tek sap bile kereviz yaprağı bulamadım.
Bende onun yerine maydanoz kullandım.
Tarif buğulama olarak geçiyor ama palamutları dik olarak yerleştirdiğimiz için suya pek temas etmiyor ve çıtır çıtır kızarıyor.
Palamutlar birbirine yapışmasın diye dilimlerin arasına kırmızı balık soğanlarından birer dilim yerleştiriliyor.
Palamudu biraz büyük almışım, evde de bir tek eşim balık yediği için 2 günde ancak bitirebildi : )
Tadını çok beğendiğini palamutu hep böyle pişirebileceğimi söyledi.
Seve seve kabul ettim, fırında piştiği için çok uğraştırmıyor ve ocak yağlanmıyor.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA PALAMUT;
Malzemeler;
1 adet halka şeklinde doğranmış palamut,
1 demet maydanoz,
2 adet kırmızı soğan,
1 adet limon,
3-4 kaşık zeytinyağı,
Cherry domates, tuz ve biberiye.
Yapılışı;
Dilimlenmiş palamutları yıkayıp, süzün.
Maydanozları yıkayıp, doğrayın.
Fırın tepsisine önce maydanozları yerleştirin.
Üzerine dilimler halinde olan palamutları bir dilim palamut, bir dilim halka olarak doğranmış kırmızı soğan olmak üzere yerleştirin.
Limon dilimleri ve cherry domateslerini de yerleştirin.
Balıkların üzerine bir kaç kaşık zeytinyağı damlatın.
Tuz ve biberiyeyi üzerlerine serpin.
2 su bardağı su ekleyin.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Canım ellerine sağlık harika olmuş sunumda süper öpüyorum...
YanıtlaSilsunum çok güzel,iştah açıcı,çok severim palamautu ellerine sağlık,nefis gözüküyor..
YanıtlaSilPalamutun tarifini çok begendim zaten çok sevdiğim balıklardandır.Ayrıca 1-2 dalda defne yaprağı ve tane karabiberde yakışabilir.Sevgilerrr.....
YanıtlaSilnasil lezzetli gorunuyor
YanıtlaSilgece gece bile olsa hayir demezdim herhalde
ellerine saglik canim
sevgiler...
www.yenitadlar.blogcu.com
balığı sevmemene rağmen eşin için sürekli pişiriyosun..valla hayranım bu konuda sana...
YanıtlaSilellerine sağlık..yine yine harika...soğanı sevmesemde balık tariflerini seviyorum...
öpüyorum seni..
Mis gibi, çıtır çıtır kızarmışta çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilHER ARKADAŞLIĞIN GÖKYÜZÜNDE BİR MELEĞİ VARMIŞ.
YanıtlaSilSEVGİLER...
Off canım ya ne güzelte gözüküyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık harika gözüküyor..
Canım ellerine sağlık, tam mevsimi, balık çok bol bu yıl, ben de haftada en az iki kere yapmaya çalışıyorum, çok sağlıklı bir yemek.Harika bir sunum olmuş, kereviz de çok yakışır balık yemeklerinde eşine afiyetler olsun.
YanıtlaSilSevgilerimle öpüyor, güzel bir hafta diliyorum:))
En sevdiğim balıklardandır palamut, gerçekten çok lezzetli balık.
YanıtlaSilSunum çok şık. Biberiyeyi et ve tavukta kullanmıştım. Balıkta hiç denemedim. Mutlaka çok lezzetli olmuştur.
Ellerine sağlık:).
Sevgiler...
aslı
balık yemeklerinde üzstüne yok arkadaşım.bence bir balık rest.açsan hiç fena olmaz.bizde gelip elinden yerdik:)
YanıtlaSilhem hafif hemde goruntusu felaket car pici :)) super yani...slmlar medinem
YanıtlaSil