26 Eylül 2025 Cuma

YOĞURTLU KABAK SIYIRMA

Muhterem'le Afiyetle

Bugün size nefis bir kabak salatası tarifi vereceğim.
Bu bildiğiniz kavrulmuş, yoğurtlanmış kabak salatası.
Onu farklı yapan ise kesim şekli.
Bu tarifte kabağı, sebze soyucu ile şerit şerit kesiyorsunuz.
Kavurduğunuz zaman rendelenmiş kabak gibi eriyip hamurlaşmıyor.
Görünümü "Fettucine" makarna modeline benziyor. 
Hem görüntüsünden, hemde tadından çok memnun kalacaksınız.
"Kabak sıyırma" adında birde pirinçli yemeği var ama ben daha çok bu şekilde salatasını yapıyorum.
Bir gün "Girit Usulü Kabak Sıyırma" yemeğinide hazırlayıp, buradan tarifini veririm İnşaAllah😊  

zucchini fettuccine

Bu salatayı gün masalarınızda, diyet yaptığınız günlerde veya evde çok sayıda kabak olduğunda değerlendirmek için yapabilirsiniz.
Mesela ben bu tarifte köyde sayısız gelen kocaman köy kabaklarından birisini kullandım.
Büyük kabakları değerlendirmek için arada kızartma da yapıyorum ama o çok uzun sürüyor ve yağlı oluyor.
En güzeli ve sağlıklısı bu şekilde oluyor.  

kabakla neler yapılır?

 Kabak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
 "Afiyetle Kalın" 

kabagetti

YOĞURTLU KABAK SIYIRMA;
Malzemeler;
1 Kilo kabak,
Pişirmek için; 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz,
2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt,
3 diş sarımsak,
5 dal dereotu, 
Sunum için; 
Sızma Zeytinyağı,
Dereotu, 
Kırmızı pul biber. 

kabak soyma aparatı

YOĞURTLU KABAK SIYIRMA TARİFİ;
Kabakların dışını sebze soyucu ile soyup, atın.
Daha sonra sebze soyucu ile kabak bitinceye kadar çevire çevire, şerit şeklinde kesmeye devam edin.
Not;
Hep aynı yerden keserseniz şeritler geniş olur, sizi daha da zorlar.
İşlemi kabağı çevire çevire yaparsanız aynı boyutta ve daha güzel şeritleriniz olur. 
Not;
Bu tarifi büyük boy köy kabağı ile yaparsanız, çekirdek kısmına gelince bitirin.
Çekirdekleri eklemeyin. 

zeytinyağı şişesi

Hazırladığınız şeritleri tencereye alın.
Üzerine zeytinyağı ve tuz serpin.

karnıyarık tenceresi

Tencereyi ocağa koyup yüksek ısıda pişirmeye başlayın. 
Kabaklar yumuşayınca ocağı kapatın. 

süzme işlemi

Yoğurdu sulandırmaması için kabağı süzgece boşaltın.
20-25 dakika boyunca hem süzülmesini hemde soğumasını bekleyin. 

dereotu, sarımsaklı yoğurt

Kabak süzülürken yoğurt sosunu hazırlayalım.
Koyu kıvamlı yoğurdun içine; ince doğranmış dereotunu, ezilmiş sarımsağı ekleyip, iyice karıştırın. 

Hazırladığınız yoğurt sosun içine, süzülüp soğuyan kabağı ilave edip karıştırın.

Salatanızı servis yapacağınız tabağa alın.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Kırmızı pul biber serpin.
Küçük bir dal dereotu yerleştirin. 

siyah beyaz puantiyeli peçete ve çatal

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...