Günler de hazırladığımız menüde, mutlaka bir kurabiye çeşidi bulunur.
Ramazan ayından önce istatistiklerime baktığım zaman, kurabiye kategorisine çok tıklandığını farkettim ama kurabiye kategorisinde sadece 1 tarif vardı.
Bu açığı kapatmam lazım deyip, kurabiyeler yapıp resimlerini hazırladım.
Ramazan ayından önce istatistiklerime baktığım zaman, kurabiye kategorisine çok tıklandığını farkettim ama kurabiye kategorisinde sadece 1 tarif vardı.
Bu açığı kapatmam lazım deyip, kurabiyeler yapıp resimlerini hazırladım.
Araya Ramazan girince kurabiye tarifi eklemeyi sonraya bıraktım.
Papatya kurabiyeyle sık sık karşılaşmış olabilirsiniz ama hamurumuz farklı olabilir.
Bu kurabiye hamuruna çok değişik şekiller verebilirsiniz.
Bugüne kadar beni hiç mahçup etmedi, yayılmadan verdiğim şekilde kaldı.
Bu hamurla hazırladığım diğer kurabiye şekillerine önümüzdeki günler de yer vereceğim.
"Afiyetle Kalın"
PAPATYA KURABİYE;
Malzemesi;
1 Paket (250 gram) Margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 adet yumurta,
3 su bardağı un.
3 yemek kaşığı kakao,
PAPATYA KURABİYE TARİFİ;
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine, pudra şekerini ekleyip,yoğurmaya başlayın.
Unu ve yumurtayı da ekleyip, iyice yoğurun.
Sizi baştan uyarayım, bu hamur ilk önce lime lime dökülür, hiç toparlanmayacakmış gibi durur ama siz azimle yoğurunca çok kolay şekil verilebilen bir hamur ortaya çıkar.
Kullandığınız margarinde kıvam ve pişirme sırasında kurabiyenin yayılmaması için çok mühim.
Ben bu tür tariflerde Ülker'in Bizim margarinini kullanıyorum.
Kullanılan yumurtanın büyüklüğüne, margarinin hamuru toparlamasına bağlı olarak unu biraz arttırmanız gerekebilir.
Hamurunuzdan papatyanın ortasını yapmak için çok az bir miktar ayırın.
Ayırdığınız hamura kakao karıştırıp, iyice yoğurun.
Papatya kurabiyeyle sık sık karşılaşmış olabilirsiniz ama hamurumuz farklı olabilir.
Bu kurabiye hamuruna çok değişik şekiller verebilirsiniz.
Bugüne kadar beni hiç mahçup etmedi, yayılmadan verdiğim şekilde kaldı.
Bu hamurla hazırladığım diğer kurabiye şekillerine önümüzdeki günler de yer vereceğim.
"Afiyetle Kalın"
PAPATYA KURABİYE;
Malzemesi;
1 Paket (250 gram) Margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 adet yumurta,
3 su bardağı un.
3 yemek kaşığı kakao,
PAPATYA KURABİYE TARİFİ;
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine, pudra şekerini ekleyip,yoğurmaya başlayın.
Unu ve yumurtayı da ekleyip, iyice yoğurun.
Sizi baştan uyarayım, bu hamur ilk önce lime lime dökülür, hiç toparlanmayacakmış gibi durur ama siz azimle yoğurunca çok kolay şekil verilebilen bir hamur ortaya çıkar.
Kullandığınız margarinde kıvam ve pişirme sırasında kurabiyenin yayılmaması için çok mühim.
Ben bu tür tariflerde Ülker'in Bizim margarinini kullanıyorum.
Kullanılan yumurtanın büyüklüğüne, margarinin hamuru toparlamasına bağlı olarak unu biraz arttırmanız gerekebilir.
Hamurunuzdan papatyanın ortasını yapmak için çok az bir miktar ayırın.
Ayırdığınız hamura kakao karıştırıp, iyice yoğurun.
Beyaz olan hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin yada tepsinizi yağlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin yada tepsinizi yağlayın.
Hazırladığınız misket hamurlarını tepsiye papatya şeklinde yerleştirin.
Tam ortasına kakaolu hamurdan hazırladığınız parçayı yerleştirin.
İsterseniz kenarları kakaolu, ortası beyaz da yapabilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiyeleri ısınmış ama kızgın olmayan fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"
İsterseniz kenarları kakaolu, ortası beyaz da yapabilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiyeleri ısınmış ama kızgın olmayan fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"