Günler de hazırladığımız menüde, mutlaka bir kurabiye çeşidi bulunur.
Ramazan ayından önce istatistiklerime baktığım zaman, kurabiye kategorisine çok tıklandığını farkettim ama kurabiye kategorisinde sadece 1 tarif vardı.
Bu açığı kapatmam lazım deyip, kurabiyeler yapıp resimlerini hazırladım.
Ramazan ayından önce istatistiklerime baktığım zaman, kurabiye kategorisine çok tıklandığını farkettim ama kurabiye kategorisinde sadece 1 tarif vardı.
Bu açığı kapatmam lazım deyip, kurabiyeler yapıp resimlerini hazırladım.
Araya Ramazan girince kurabiye tarifi eklemeyi sonraya bıraktım.
Papatya kurabiyeyle sık sık karşılaşmış olabilirsiniz ama hamurumuz farklı olabilir.
Bu kurabiye hamuruna çok değişik şekiller verebilirsiniz.
Bugüne kadar beni hiç mahçup etmedi, yayılmadan verdiğim şekilde kaldı.
Bu hamurla hazırladığım diğer kurabiye şekillerine önümüzdeki günler de yer vereceğim.
"Afiyetle Kalın"
PAPATYA KURABİYE;
Malzemesi;
1 Paket (250 gram) Margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 adet yumurta,
3 su bardağı un.
3 yemek kaşığı kakao,
PAPATYA KURABİYE TARİFİ;
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine, pudra şekerini ekleyip,yoğurmaya başlayın.
Unu ve yumurtayı da ekleyip, iyice yoğurun.
Sizi baştan uyarayım, bu hamur ilk önce lime lime dökülür, hiç toparlanmayacakmış gibi durur ama siz azimle yoğurunca çok kolay şekil verilebilen bir hamur ortaya çıkar.
Kullandığınız margarinde kıvam ve pişirme sırasında kurabiyenin yayılmaması için çok mühim.
Ben bu tür tariflerde Ülker'in Bizim margarinini kullanıyorum.
Kullanılan yumurtanın büyüklüğüne, margarinin hamuru toparlamasına bağlı olarak unu biraz arttırmanız gerekebilir.
Hamurunuzdan papatyanın ortasını yapmak için çok az bir miktar ayırın.
Ayırdığınız hamura kakao karıştırıp, iyice yoğurun.
Papatya kurabiyeyle sık sık karşılaşmış olabilirsiniz ama hamurumuz farklı olabilir.
Bu kurabiye hamuruna çok değişik şekiller verebilirsiniz.
Bugüne kadar beni hiç mahçup etmedi, yayılmadan verdiğim şekilde kaldı.
Bu hamurla hazırladığım diğer kurabiye şekillerine önümüzdeki günler de yer vereceğim.
"Afiyetle Kalın"
PAPATYA KURABİYE;
Malzemesi;
1 Paket (250 gram) Margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 adet yumurta,
3 su bardağı un.
3 yemek kaşığı kakao,
PAPATYA KURABİYE TARİFİ;
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine, pudra şekerini ekleyip,yoğurmaya başlayın.
Unu ve yumurtayı da ekleyip, iyice yoğurun.
Sizi baştan uyarayım, bu hamur ilk önce lime lime dökülür, hiç toparlanmayacakmış gibi durur ama siz azimle yoğurunca çok kolay şekil verilebilen bir hamur ortaya çıkar.
Kullandığınız margarinde kıvam ve pişirme sırasında kurabiyenin yayılmaması için çok mühim.
Ben bu tür tariflerde Ülker'in Bizim margarinini kullanıyorum.
Kullanılan yumurtanın büyüklüğüne, margarinin hamuru toparlamasına bağlı olarak unu biraz arttırmanız gerekebilir.
Hamurunuzdan papatyanın ortasını yapmak için çok az bir miktar ayırın.
Ayırdığınız hamura kakao karıştırıp, iyice yoğurun.
Beyaz olan hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin yada tepsinizi yağlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin yada tepsinizi yağlayın.
Hazırladığınız misket hamurlarını tepsiye papatya şeklinde yerleştirin.
Tam ortasına kakaolu hamurdan hazırladığınız parçayı yerleştirin.
İsterseniz kenarları kakaolu, ortası beyaz da yapabilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiyeleri ısınmış ama kızgın olmayan fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"
İsterseniz kenarları kakaolu, ortası beyaz da yapabilirsiniz.
Hazırladığınız kurabiyeleri ısınmış ama kızgın olmayan fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"
Merhaba, sitenizi çok beğendim çok güzel tarifler var.
YanıtlaSilBi sorum var bu kurabiyede kaç gramlık margarin kullanıcaz ? Görüşmek üzere.
Merhaba,
YanıtlaSilKusura bakmayın sorunuzu yeni gördüm.
Margarin 250 gramlık paketlerden olacak.
Kolay gelsin.
merhaba ,
YanıtlaSilbu tarifi iki defa denedim ikram ettiğim insanlar pastaneden aldığımı sandı. bu beni gerçekten çok mutlu etti bu yüzden çooook teşekkür ederim .
size bazı sorularım olacak yarın arkadaşlarıma kurabiye yapmak istiyorum ama hangi kurabiyeyi yapacağıma karar veremedim çok tarif var ve eminim hepsi de lezzetlidir ama ben çok farklı olmasını istiyorum bana fikir verirseniz çoook mutlu olurum bi de tart yapmak için illa tart kalıbı olması gerekiyo mu yuvarlak bi tepsiye yapsam olmaz mı
sevgiler .....tayyibe
Kurabiye tarifimi hem sizin hemde misafirlerinizin beğenmesine çok sevindim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Değişik kurabiye önermemi istemişsiniz, bugünlerde tam mevsimi olduğu için Elmalı Kurabiye yapabilirsiniz.
Elma-ceviz-tarçın üçlüsü kurabiyeye çok yakışıyor.
Yine "Sürpriz Kurabiye" yi tatlı kurabiye için önerebilirim.
Eğer tuzlu kurabiye yaparsanız önerim kesinlikle Çörekotlu Kurabiyeolur.
Tart yapmak için illa tart kalıbı kullanmana gerek yok.
Ben ilk tartlarımı Borcam'ın yuvarlak tepsilerinde yapmıştım.
Ama tepsiden bütün olarak çıkarmak istersen kırılma yapabilir.
Bunun için daha önce tarif verip, bahsettiğim tart asansörünü öneririm.
merhaba ben u kurabiyeyi hic yapmadim deneyecem ama ben almanyadan yaziyom.illaki bizim margarin olmasi sartmi?cünku türk bakkallari disinda yok bakmadim ama belki onlardada yoktur olsada bana uzak.simdide tesekkür ederim ben yarn baska bi margarinle deneyecem olursada sansima...sinem....
YanıtlaSilTariflerinizi çok beğenerek yapıyorum. Fakat bu kurabiyeye kabartma tozu koyacakmıyız?
YanıtlaSilAdsız yorumcuya;
YanıtlaSilMerhaba,
Bu kurabiyenin hamurunda kabartma tozu yok, kolay gelsin.
iyiyde çok güzel olmuşta üstüne damla çikolata koymayı deneyin mükemel oluyor
YanıtlaSil