29 Kasım 2006 Çarşamba

TAVUK SOTE

Tavuk beyaz et grubuna giren, sağlıklı bir besin.
Tabii yağlarını ve derisini yemezseniz.
Galiba tavuğun en çok but ve bagetleri seviliyor.
Bu arada, mangal düşkünlerinin kanat sevmesini, kemikleri didiklemeyi sevenlerin boğaz kısmını sevmesini unutmayalım.
Peki siz tavuğun en çok neresini sever siniz?
Ben, belkide kemiklerle aram iyi olmadığı için, tavuğun göğüs bölgesini severim.
Tavuk göğsü haşlama olunca insanı boğacak gibi olur, tadının yavan olmasını da unutmayalım.
Marketlerde tavuk kuşbaşı satılmaya başladığından beri bu tarifi yapıyorum.
İsterseniz et yemeği gibi tek başına servis yapın, isterseniz pilav yada makarnanın yanında servis yapın.
"Afiyetle Kalın"

TAVUK SOTE;
Malzemesi;

1 kilo tavuk kuşbaşı,
2 orta boy kuru soğan,
2 büyük boy domates,
3 adet çarliston biber,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
2 yemek kaşığı biberiye,
3-4 dal maydanoz,
Tuz ve isteğe bağlı baharat,
Yapılışı;
Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış tavuğu yıkayıp, süzün.
Tencereye tavukları yerleştirin, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Suyunu çeken tavuklara sıvıyağı ekleyin.
Üzerine doğradığınız sebzeleri, tuzunu ve baharatını ekleyin.
Sebzeler ve tavuk pişince, incecik kıydığınız maydanozları ilave edip, ocağı kapatın.
İsterseniz suyunu fazla çektirmeyip, sulu olarak servis yapabilirsiniz.
Servis yaparken üzerine biberiye serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...