Henüz ailece tatile çıkmıyoruz, buralardayım.
Buradaysam sayfamı sık sık güncellerim, beklerim.
Bu arada;
Muhterem'le Geziye'de Haziran ayında düzenlenen 2010 İsmek Feshane Sergisine ait resimleri yayınlamaya devam ediyorum.
Fırsat bulursam bazen 3 ayrı branştan resimler yayınlıyorum.
El sanatlarını seviyorsanız sık sık uğramayı unutmayın.
Muhterem'le Geziye-İsmek Feshane Sergisi 2010
Ağızda dağılan, kıyır kıyır un kurabiyesini sever misiniz?
Peki un kurabiyesi gibi ağızda dağılan tuzlu bir kurabiyeye ne dersiniz?
Bu kurabiyeyi görümcemin gelini Sema'da yemiştim.
Ben tuzlu kurabiyeleri tatlılarından daha çok seviyorum ve bu kurabiye son dönemde yediğim en lezzetli tuzlu kurabiyeydi.
Hemen tarifini alıp, denedim.
Hiç uğraştırmadan hemen kıvama gelen hamuru var ve rulo yapıp, baklava dilimi gibi kestiğiniz için işçiliğide çok az, üstelik hamuru çok bereketli.
Tuzlu kurabiye seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"
ÇÖREKOTLU KURABİYE;
Malzemeler;
250 gram yumuşamış tereyağ veya margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
5 su bardağı un,
3 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı çörekotu,
1 paket kabartma tozu,
1 buçuk tatlı kaşığı tuz,
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı.
Tarifi;
Yumurta sarısı dışındaki tüm malzemeyi, (çörek otu dahil) yoğurun.
Not;
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparıp, rulo yapın.
Un kurabiyesinde ki gibi verev şekilde kesin.
Kabartma tozu sayesinde pişerken biraz büyüdüğü için küçük küçük kesmenizi tavsiye ederim.
Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Küçük tatlı çatalı ile hamurların üzerine hafifçe bastırın.
Yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile kurabiyelerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
ımmm nefıs görunuyor ellerıne sağlık :)sevgiler
YanıtlaSilBiz de buralardayız Muhterem Hanım bekleriz :) Kurabiye nefis görünüyor ben de çok severim tuzlu kurabiyeleri. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSaygılar.
Canım ne mutlu bende buralardayım:)
YanıtlaSilKurabiyeler ve servise bayıldım el
lerine sağlık öpüyorum...
çörek otu her derde deva derler
YanıtlaSilkurabiyede nefis olmuştur iznin ile mutlaka deneyeceğim
ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
muhterem hanım bu hafta ikinci tevafuk.bende pazar günü gelinimin evinde yedim bu kurabiyelerden ve bayıldım.yediğim en lezzetli kurabiyelerdi.bende kurabiye tercihimi tuzludan kullananlardanım.hatta resimlerini çektimki yayınlarım hoşuma gitmediler diye kullanmadım.kendim yapınca yayınlarım dedim.ellerinize sağlık.sevgiler
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK BENDE ÇOK SEVERİM ÜSTELİK 2-3 POST ÖNCE BENDE BUNA BENZER BİR ÇÖREK OTLU KURABİYE TARİFİ YAYINLADIM..
YanıtlaSilSÜPER OLUYOR AGIZDA DAĞILIYOR KOLAY BAYATLAMIYOR
SEVGİLER
Bu kurabiyeyi bi teyzem yapıyor ve bayılıyorum. Uzun zamandır denemek istiyordum,hatırlamak iyi oldu:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
çok hoş gözüküyorlar,en kısa zamanda deneyip tadına bakmayı umuyorum..elinize sağlık..
YanıtlaSilNe kadar güzel görünüyor canım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
bu kurabiyeyi ben de çk severim uzun süredir yapmamıştım hatırladığım iyi oldu..slmlar
YanıtlaSilablacım şahane bir tarif.ellerine sağlık.denedim.bayıldık.yeniden yeniden yapmak istiyor,herkese tavsiye ediyorum...inan bir tepsi akşama kadar bitiverdi hemen.
YanıtlaSiltarifini bugün sayfamda yayınlayacağım ablacım.sevgiler...
yumurtanın beyazını koyyozmu acaba
YanıtlaSilAdsız yorumcuya;
YanıtlaSilMerhaba,
Yumurtanın beyazını eklemiyoruz ama ekleyince fazla bir tat değişimi olmuyor, ziyan olmasın derseniz hamuruna yumurtanın beyazını ekleyebilirsiniz.
slm
YanıtlaSilakşam kurabiyeyi yaptım çok güsel oldu. çok teşekkür ederim emeğinize sağlık
içine haşhaşta çok güzel olur bence
YanıtlaSilbende yaptım çok güzel oldu bidahakine haşhaşlı deniycem
YanıtlaSilmrb ben tarifinizi denedim ve yumurtayı üzerine sürmeyi unuttum komple içine kattım ama çokda güzel oldu arkadaşlarım benm yaptığıma inanmadı :) çok tşk ederim . ellerinize ve ellerime sağlık gönüll ..
YanıtlaSil3 yemek kaşığı şeker acaba fazla olmuyor mu tadını değiştirmesin denemeye cesaret edemiyorum ?
YanıtlaSilMerhaba,
SilŞeker miktarı fazla gelmiyor, çörek otunun tuzlu tadı ile tam bir denge oluşturuyor.
Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.
yarın sabah yapıcam çooook güzel
Silhiç denemedi ama yedim muhakkak bu tarifi yapıcam
YanıtlaSilKac derecede pisirmem lazim acaba tam olarak
YanıtlaSil180 derecede pişirebilirsiniz.
SilKolay gelsin.
Mrb bende de bu tarif var ölçüleri biraz daha farklı çörekotu daha fazlı mesela süper oluyor
YanıtlaSilbu ölçüleri yarım yapsak tutar mı acaba?
YanıtlaSilMerhaba,
SilEğer malzeme miktarının yarısını ekleyerek yaparsanız tutar.
Kolay gelsin.
İçine çörek otu koymasak da üzerine yumurta akı ile susama bulasak Nasıl olur ben öyle daha çok seviyorum bu tarifle deneyim diyorum güzel olurmu acaba
YanıtlaSilMerhaba,
SilÇöerotu sevmeyenler için susam güzel bir fikir, öncesinde susamı biraz kavurursanız lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Kolay gelsin.