1 Temmuz 2010 Perşembe

ÇÖREKOTLU KURABİYE

Muhterem'le AfiyetleHenüz ailece tatile çıkmıyoruz, buralardayım.
Buradaysam sayfamı sık sık güncellerim, beklerim.

Bu arada;
Muhterem'le Geziye'de Haziran ayında düzenlenen 2010 İsmek Feshane Sergisine ait resimleri yayınlamaya devam ediyorum.
Fırsat bulursam bazen 3 ayrı branştan resimler yayınlıyorum.
El sanatlarını seviyorsanız sık sık uğramayı unutmayın.
Muhterem'le Geziye-İsmek Feshane Sergisi 2010



tuzlu kurabiye tarifiAğızda dağılan, kıyır kıyır un kurabiyesini sever misiniz?
Peki un kurabiyesi gibi ağızda dağılan tuzlu bir kurabiyeye ne dersiniz?
Bu kurabiyeyi görümcemin gelini Sema'da yemiştim.
Ben tuzlu kurabiyeleri tatlılarından daha çok seviyorum ve bu kurabiye son dönemde yediğim en lezzetli tuzlu kurabiyeydi.
Hemen tarifini alıp, denedim.
Hiç uğraştırmadan hemen kıvama gelen hamuru var ve rulo yapıp, baklava dilimi gibi kestiğiniz için işçiliğide çok az, üstelik hamuru çok bereketli.
Tuzlu kurabiye seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"


ÇÖREKOTLU KURABİYE;
Malzemeler;
250 gram yumuşamış tereyağ veya margarin,
1 çay bardağı sıvı yağ,
5 su bardağı un,
3 yemek kaşığı toz şeker,
3 yemek kaşığı çörekotu,
1 paket kabartma tozu,
1 buçuk tatlı kaşığı tuz,
Üzerine sürmek için;
1 yumurta sarısı.


Tarifi;
Yumurta sarısı dışındaki tüm malzemeyi, (çörek otu dahil) yoğurun.
Not;
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.


Yoğurduğunuz hamurdan parçalar koparıp, rulo yapın.
Un kurabiyesinde ki gibi verev şekilde kesin.
Kabartma tozu sayesinde pişerken biraz büyüdüğü için küçük küçük kesmenizi tavsiye ederim.


Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Küçük tatlı çatalı ile hamurların üzerine hafifçe bastırın.


Yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile kurabiyelerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış orta hararetteki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"

29 yorum:

  1. ımmm nefıs görunuyor ellerıne sağlık :)sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Biz de buralardayız Muhterem Hanım bekleriz :) Kurabiye nefis görünüyor ben de çok severim tuzlu kurabiyeleri. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı bir görüntüsü var.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Canım ne mutlu bende buralardayım:)
    Kurabiyeler ve servise bayıldım el
    lerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. çörek otu her derde deva derler
    kurabiyede nefis olmuştur iznin ile mutlaka deneyeceğim
    ellerine sağlık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. muhterem hanım bu hafta ikinci tevafuk.bende pazar günü gelinimin evinde yedim bu kurabiyelerden ve bayıldım.yediğim en lezzetli kurabiyelerdi.bende kurabiye tercihimi tuzludan kullananlardanım.hatta resimlerini çektimki yayınlarım hoşuma gitmediler diye kullanmadım.kendim yapınca yayınlarım dedim.ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK BENDE ÇOK SEVERİM ÜSTELİK 2-3 POST ÖNCE BENDE BUNA BENZER BİR ÇÖREK OTLU KURABİYE TARİFİ YAYINLADIM..
    SÜPER OLUYOR AGIZDA DAĞILIYOR KOLAY BAYATLAMIYOR

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. Bu kurabiyeyi bi teyzem yapıyor ve bayılıyorum. Uzun zamandır denemek istiyordum,hatırlamak iyi oldu:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. çok hoş gözüküyorlar,en kısa zamanda deneyip tadına bakmayı umuyorum..elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel görünüyor canım,ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. bu kurabiyeyi ben de çk severim uzun süredir yapmamıştım hatırladığım iyi oldu..slmlar

    YanıtlaSil
  12. ablacım şahane bir tarif.ellerine sağlık.denedim.bayıldık.yeniden yeniden yapmak istiyor,herkese tavsiye ediyorum...inan bir tepsi akşama kadar bitiverdi hemen.


    tarifini bugün sayfamda yayınlayacağım ablacım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Adsız18:39

    yumurtanın beyazını koyyozmu acaba

    YanıtlaSil
  14. Adsız yorumcuya;
    Merhaba,
    Yumurtanın beyazını eklemiyoruz ama ekleyince fazla bir tat değişimi olmuyor, ziyan olmasın derseniz hamuruna yumurtanın beyazını ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  15. elif21:25

    slm
    akşam kurabiyeyi yaptım çok güsel oldu. çok teşekkür ederim emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Adsız16:53

    içine haşhaşta çok güzel olur bence

    YanıtlaSil
  17. Adsız12:21

    bende yaptım çok güzel oldu bidahakine haşhaşlı deniycem

    YanıtlaSil
  18. Adsız16:27

    mrb ben tarifinizi denedim ve yumurtayı üzerine sürmeyi unuttum komple içine kattım ama çokda güzel oldu arkadaşlarım benm yaptığıma inanmadı :) çok tşk ederim . ellerinize ve ellerime sağlık gönüll ..

    YanıtlaSil
  19. 3 yemek kaşığı şeker acaba fazla olmuyor mu tadını değiştirmesin denemeye cesaret edemiyorum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Şeker miktarı fazla gelmiyor, çörek otunun tuzlu tadı ile tam bir denge oluşturuyor.
      Gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil
    2. Adsız23:05

      yarın sabah yapıcam çooook güzel

      Sil
  20. Adsız23:03

    hiç denemedi ama yedim muhakkak bu tarifi yapıcam

    YanıtlaSil
  21. Kac derecede pisirmem lazim acaba tam olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 180 derecede pişirebilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil
  22. Adsız07:37

    Mrb bende de bu tarif var ölçüleri biraz daha farklı çörekotu daha fazlı mesela süper oluyor

    YanıtlaSil
  23. Adsız23:22

    bu ölçüleri yarım yapsak tutar mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Eğer malzeme miktarının yarısını ekleyerek yaparsanız tutar.
      Kolay gelsin.

      Sil
  24. Adsız18:48

    İçine çörek otu koymasak da üzerine yumurta akı ile susama bulasak Nasıl olur ben öyle daha çok seviyorum bu tarifle deneyim diyorum güzel olurmu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Çöerotu sevmeyenler için susam güzel bir fikir, öncesinde susamı biraz kavurursanız lezzetine lezzet katabilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...