Benim çocukluğum da çaya misafir gelince çayın yanına bisküvi çıkarılırdı.
Daha sonra hamur kızartılmaya başlandı.
Sonradan kek, salata, tatlı-tuzlu derken tabaklar epeyce dolmaya başladı.
Salata olarak önce patates salatası ve kısır yapılmaya başlandı.
Daha sonra hem hafif hemde herkesin severek yediği makarna salatası ortaya çıktı.
Tabii ilk makarna salataları sadece rendelenmiş havuç ve sarımsaklı yoğurt ile hazırlanıyordu.
Şimdi içine çeşit çeşit garnitürler, turşular ve mayonez giriyor.
Bende bol garnitürlü, kornişonlu, mayonezi az, yoğurdu bol olan makarna salatasını severim ve hazırlarım.
Bol garnitürlü ve mayonezli halini Sevinç yengemden öğrenmiştim.
Makarna salatası için garnitürlerin boyutuna uyum sağlasın diye hep boncuk makarnayı tercih ediyorum.
Sıcaklar yaklaştıkça ağır yemekleri bırakıp, bu tür hafif ve yoğurtlu yemekleri ve salataları tercih edeceğiz.
"Afiyetle Kalın"
MAKARNA SALATASI;
Malzemeler;
Yarım paket boncuk makarna,
1 su bardağı garnitür (havuç-patates-bezelye)
1 su bardağı konserve mısır,
1 su bardağı zar gibi doğranmış kornişon turşu,
1,5 su bardağı yoğurt,
3 yemek kaşığı mayonez,
Tuz ve sıvıyağ.
Yapılışı;
Makarnayı tuzlu kaynar suda diri olacak şekilde haşlayın.
Haşlanan makarnanın üzerinden soğuk su geçirip, iyice süzün.
İçine garnitürleri,mısırı,kornişonu ekleyin.
Biraz sıvı yağ ekleyin.
İsterseniz incecik doğradığınız dereotu veya maydanoz ilave edebilirsiniz.
Yoğurt ve mayonesi çırpıp, makarnaya ekleyin ve karıştırın.
Çevresini istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"