14 Nisan 2010 Çarşamba

NARLI SU MUHALLEBİSİ

Kızımla muhallebiyi, şerbetli tatlılardan daha çok seviyoruz.
Şerbetli tatlılara bakarak daha hafif ve pratik olduğu içinde en çok sütlü tatlı yapıyorum.
Su muhallebilerinde genellikle gül suyu bulunuyor ama ben tatlıda gül suyunu sevmediğim için eklemedim.
Tarif; Lezzet dergisinin "Sütlü Tatlılar" ekinden alınmıştır.
"Afiyetle Kalın"


13 Nisan 2010 Salı

MANTAR MANTISI

Mantarın her halini ailece çok severek yeriz.
Sarımsaklı yoğurt ile sunulmuş yemekler ise zaten çok lezzetlidir.
Bu yüzden ikisinin bir araya geldiği mantar mantısı da tam bize göre : )
Bazı tariflerde mantar mantısı sadece haşlanarak hazırlanıyor ama sadece haşlanmış mantar biraz yavan kalıyor.
Kararmaması için limonlu suda haşladıktan sonra zeytinyağında 5-10 dakika sote yaparsanız lezzetine lezzet katarsınız.
"Afiyetle Kalın"


11 Nisan 2010 Pazar

HALLEYLİ TATLI

Bugün üniversite sınavına girecek olan kızım Hilal'e, yeğenim Yunus Emre'ye, Goncagül'e, bu tatlıyı öğrendiğimiz, annemin komşusu Sevinç'in oğlu Hüseyin'e ve herkese başarılar diliyorum.
Rabbim çabalarınızı boşa çıkarmasın ve hakkınızda hayırlı olan yerleri kazanmayı nasip etsin.
Kızım söz konusu olunca verilecek tarif tabi ki bir tatlı tarifi olmalı deyip, bu Halley'li tatlıyı yayınlamaya karar verdim.
Çok pratik bir tarif, ben kek kalıbı kullandım ama pütürlü yapısından dolayı çok güzel durmadı.
Size tavsiyem düz tepsi kullanın.
"Afiyetle Kalın"

HALLEY'Lİ TATLI;
Malzemeler;
*Bu ölçü Cem'in pırlanta-fırıldak kek kalıbı içindir, daha büyük tepsi için malzemeyi iki katına çıkarın.
10 adet halley,
2-3 adet muz,
1 su bardağı ceviz içi,
1 su bardağı damla çikolata,
1 su bardağı kurutulmuş meyve şekerlemesi,
2 poşet krem şanti,
3 su bardağı süt,
1 portakal kabuğunun rendesi,
Üzeri için;
Çikolatalı sos ve süt.
Tarifi;
Halleyleri ufalayın.
İçine doğradığınız muzları, ceviz içini, damla çikolatayı, meyve kurularını, portakal kabuğu rendesini ve sütle çırptığınız krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
Düz bir tepsiye malzemeyi yayıp, üzerini düzleyin.
Çikolatalı sosu üzerinde ki tarife göre pişirip, tepsiye malzemenin üzerine dökün.
Tatlıyı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Dilimleyip, soğuk olarak servis yapın.
Eğer kek kalıbında yapacaksanız, tatlıyı kalıba yerleştirmeden önce su ile çalkalayın.
Tatlıyı kalba yerleştirip, buzdolabında soğutun.
Servis yapacağınız zaman, servis tabağına ters çavirip, üzerine çikolatalı sos döküp, kiraz şekerlemesi ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"