Temmuz'un son günü tatil için gittiğimiz Kastamonu'dan dün döndük.
Köyde ki evimizde internet sorunu olduğu için orada olduğum günlerde ne yazık ki burayı güncelleyemiyorum.
Fakat köyde ki evimizde de tarifler yapmaya, resimlerini çekmeye devam ediyorum.
Ben İstanbul'a dönünceye kadar bazılarının mevsimi geçmek üzere oluyor ama yinede tarifi bir sonraki sezonlarda faydalanmanız için yayınlıyorum.
Böğürtlen kompostosu da mevsimlik tariflerden birisi.
Yaz aylarında şahane rengi ve tadı ile yaz masalarınızı renklendirecek bir içecek.
Köyde olduğum günlerde en kolay ve bol miktarda dalından kopararak ulaştığım böğürtleni yaz mevsiminde pazar tezgahlarında da bulabilirsiniz.
Köyde ayrıca resimlerini çekmek için akşam yemeği masaları da hazırladım, bunlardan birisinin mönüsünde böğürtlen kompostosu vardı.
Menüsünde, Böğürtlen Kompostosu olan yemek masasının resimleri 👉BURADA
Böğürtlen ile hazırladığım diğer tariflerim;
Böğürtlenli Dondurma
Böğürtlen Soslu İrmik Tatlısı
Böğürtlenli Kek
Böğürtlenli, Jöleli Tatlı
"Afiyetle Kalın"
BÖĞÜRTLEN KOMPOSTOSU;
Malzemeler;
2 su bardağı böğürtlen,
4 yemek kaşığı toz şeker,
5 su bardağı su,
1 paket vanilya,
Servis için;
Buz küpleri.
BÖĞÜRTLEN KOMPOSTOSU TARİFİ;
Böğürtlenlerin saplarını koparıp, yıkayın.
Derin bir tencereye suyu, böğürtleni, vanilyayı ve şekeri ekleyip, 15-20 dakika kaynatın.
Not;
Şeker ölçüsünü kendi ağız tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
Böğürtlenler kaynadıkça rengi solacak, kompostoya rengini verecektir.
Ocağı kapattıktan sonra soğumasını bekleyin, daha sonra buzdolabına yerleştirin.
İyice soğuduktan sonra buz ekleyerek, isterseniz kasede isterseniz bardakta soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...