19 Aralık 2008

KEKİKLİ YÜREK

Yürek, Kurban Bayramı sonrası verilebilecek bir tarif.
Bazı evlere kurban dışında neredeyse hiç "sakatat " girmez.
Bazı evlerde ise sakatat vazgeçilmezdir, kurbanı beklemeye gerek yoktur, sık sık alınır.
Bizde bayramdan bayrama sakatat yiyen guruptayız.
Aslında eşim sakatatı çok sever ama belli bir yaştan sonra dikkat etmek gerektiğini düşündüğü için eskisi gibi üzerine düşmüyor.
Tanıdığım en sıkı yürek sever ise abim.
Abim yüreği çok sever ama kuzu yüreğini tercih eder, pazar kahvaltılarında en sevdiği şeydir diyebilirim.
Yürek pişirmek için fazla bilgiye ve ekipmana gerek yok, ya kavurarak yada yağda kızartıp, kekik serperek hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
KEKİKLİ YÜREK;
Malzemeler;
1 adet dana yüreği yada 3-4 adet kuzu yüreği,
3-4 kaşık zeytinyağı,
Tuz-karabiber-kekik-toz kırmızı biber.
Yapılışı;
Yüreği, içindeki kanın boşalması için kesip, dilimleyerek 1 saat suyun içinde tutun.
Suyunu iyice süzerek 3-4 kaşık yağı kızdırdığınız tavada, sürekli karıştırarak kavurun.
Piştikten sonra tuzunu ve baharatını ekleyerek, sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

5 yorum:

  1. etle aram yok ama sunum harika olmuş ellrine saglık tatlım

    YanıtlaSil
  2. Bende çok severim yüreği hemde çok

    şu anda tam anlamıyla ağzım sulandı yaaa

    ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. yaa bende et yemeyip sakat et yiyenlerdenim..kurbanın ilk günü bana özel ciğer yürek kavurması yapılır..
    ve tadına da doyamam..
    sen de harika yapmışsın..
    ellerine sağlık..
    öpüyorum..
    iyi pazarlar diliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Ben pek sakatat yemem ama yiyenlere de afiyet olsun!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  5. benimyemeklerim22 Aralık 2008 09:24

    canım bence bir grup daha var o da hiç sakatat yemeyen grup.ben onlardanım malesef ki.ama görüntü çok güzel olmuş.ellerine sağlık.güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle nilgün

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...