15 Haziran 2016 Çarşamba

PASTIRMALI ALA PİLAV

kastamonu yöresel yemekleri
Ala pilav, beyaz pirinç ve yeşil mercimekle yapılan bir pilav çeşidi.
Bugün tarifini vereceğim ala pilav ise Kastamonu'nun meşhur siyez bulguru ve yeşil mercimekle yapılıyor.
Ayrıca üzerine pastırmalı katık ekleniyor.
Biz Kastamonu'luyuz, bu sebeple bizim evden siyez bulguru eksik olmaz.
Tabii birde Kastamonu pastırması olunca bu tarifi yapmak kaçınılmaz oluyor :)
Not;
Siyez bulguru bulamazsanız normal pilavlık bulgur ile hazırlayabilirsiniz. Bu pilavı hazırladığınız zaman yanında en iyi hoşaf-komposto gider.
Benim o gün elma kompostom vardı, onunla servis yaptım.
Bu tarifi bir yemek dergisinde İksir Hanımın verdiği tariften öğrenmiştim.
"İksir Hanım kim?" derseniz kendisi Kastamonu Daday da "İksir Resort Town" adında bir turizm kasabası işletiyor.
Kastamonu kültürünü ve tariflerini işletmesinde çok güzel temsil ediyor.
"Afiyetle Kalın"

mercimekli pilav
PASTIRMALI ALA PİLAV; 
Malzemeler;
2 su bardağı siyez bulguru,
1 su bardağı yeşil mercimek,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 su bardağı tavuk suyu,
2 su bardağı su,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
150 gram pastırma,
1 adet kuru soğan,
Tuz.

siyez bulguru
PASTIRMALI ALA PİLAV TARİFİ;
Yeşil mercimeği haşlayıp süzün.
Tereyağını eritip içine ayıklayıp yıkadığınız siyez bulgurunu ekleyin.
Haşladığınız yeşil mercimeği de ekleyerek biraz kavurun.
Tuzunu damak tadınıza ve pastırmanın tuz oranına göre ekleyin.
Varsa 1 su bardağı tavuk suyu, 2 su bardağı normal su ekleyin.
Kısık ocakta ağır ağır pişirin.

Pastırmalı katığı hazırlamak için;
Soğanı küçük küçük doğrayın.
Küçük bir tavada sıvı yağ ile kavurmaya başlayın.
Soğan kavrulunca pastırma dilimlerini ekleyin.
Birlikte 5 dakika pişirip ocağı kapatın.
Hazırladığınız katığı pilavın üzerine ekleyin.
Sıcak olarak servis yapın.

pastırmalı tarifler
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...