1 Haziran 2016 Çarşamba

KREM PEYNİRLİ RULO POĞAÇA

muhteremle afiyetle
Bugün Ramazan öncesi bir poğaça tarifi vereyim dedim.
Ben değişik şekillerde ki poğaçaları çok severek yapıyorum.
Bu tarifi instagram da çok popüler bir sayfa olan Nermin'in Enfes Mutfağı'nda görmüştüm.
Tarifi çay misafirlerimin geldiği gün denedim, çok şükür tarif beni mahçup etmedi.
Bu poğaçanın menüsünde olduğu çay masasının resimleri BURADA  
Poğaçanın yapımı biraz oyalayıcı, sebebi de poğaçanın hamurunu açtığınız zaman önce yağ sonra krem peynir sürüyorsunuz, sonra dilimleyip tek tek o şeritleri rulo olacak şekilde sarıyorsunuz sonra önce süte sonra kavrulmuş susama batırıyorsunuz.
Tabii bu biraz vakit alıyor.
Bu tarifi şimdilik kahvaltı misafirlerime yapmayı düşünmüyorum, o kadar kısa sürede olacak bir poğaça değil. Fakat bir gün önceden pişirip derin dondurucuya kaldırılabilir, misafir geldiği gün dondurucudan çıkarılabilir.
Ruloları keserken deneme amaçlı bazısını kalın, bazısını ince kestim.
Kalın olanlar pamuk gibi yumuşak, ince olanlar daha çıtır oldu.
"Afiyetle Kalın"

pastry


mayalı poğaça
KREM PEYNİRLİ RULO POĞAÇA;
Malzemeler;
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 küçük paket instant maya (10 gram)
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
3,5-4 su bardağı un,
İçine sürmek için;
2-3 yemek kaşığı tereyağ,
Yarım pakat krem peynir,
Rulo yaptıktan sonra batırmak için;
1 su bardağı süt,
1 su bardağı kavrulmuş susam.

KREM PEYNİRLİ RULO POĞAÇA TARİFİ;
Hamuru hazırlamak için ılık sütün içinde mayayı eritin, şekeri ekleyin karıştırın, 10 dakika bekletin.
İçine sıvıyağı, tuzu ve unu ilave edin.
Not;
Unu yavaş yavaş ilave edin, ununuzun kalitesine göre belirtilen miktardan daha az veya daha fazla kullanmanız gerekebilir.
Hamuru iyice yoğurun, üzerini örterek 35-40 dakika bekletin.

Mayalanan hamuru iki parçaya ayırın.
İlk parçayı dikdörtgen olacak şekilde merdane ile açın.

Açtığınız hamurun üzerine oda ısısında olan tereyağdan sürün.

Tereyağın üzerine krem peynir sürün.

Üzerine tereyağ ve krem peynir sürdüğünüz hamuru 1 parmak genişliğinde kesin.

Kestiğiniz, şerit haline getirdiğiniz hamuru yuvarlayarak rulo haline getirin.

Şeritler rulo olduktan sonra önce süte batırın.

Susamı teflon tavada kısık ocakta sürekli karıştırarak kavurun.
Süte batırdığınız ruloyu susamın içinde döndürerek yan taraflarına susamın yapışmasını sağlayın.

Ben sadece yan tarafını susama buladım, isterseniz her tarafını batırabilirsiniz.

Hazırladığınız ruloları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.
180 derecelik fırında pişirin.

nerminin enfes mutfağı
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. esselam.. bütün olarak rulo yapıldıktan sonra dilimlemek daha pratik oluyor.. sevgi ile hoşçakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Öneriniz için teşekkür ederim.
      Daha önce rulo yaptıktan sonra kesilen poğaça tarifi vermiştim.
      Bu tarifte, tarifi aldığım arkadaşın tarifine sadık kaldım.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...