Geçen hafta Haziran geldiği halde hava serin olduğu için "hava bir türlü ısınmadı, hâlâ yaz gelmedi" diye söylenip duranlar bugünkü sıcaklardan memnun musunuz?
Açıkçası ben sıcak havayı değil, bahar aylarını ve serin günleri severim.
Bugün neredeyse bütün yurtta sıcaklıklar önemli ölçüde arttı.
Böyle günlerde daha hafif yemekler yiyip, bizi serinletecek bir şeyler arıyoruz.
Bugünkü tarifimiz işte tam bugünlere göre, serin, ev yapımı ve her evde bulunabilen malzemelerle yapılan bir dondurma tarifi.
Dondurma kalıbınız yoksa bu tarifi fazla şekilli olmayan, düz modelli kahve yanı bardağı gibi bardaklarla da hazırlayabilirsiniz.
Bunun için bardağı ıslatın, içine hazırladığınız dondurma karışımından üzerinde biraz açıklık kalacak şekilde dökün, tam ortasına tahta dondurma çubuğu yerleştirin.
Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin.
Bardaktan çıkarmak için ıslattığınız bir bıçakla dondurmanın çevresinden bir tur dönün, ters çevirip çıkarın.
Cam bardak yerine küçük boy kağıt bardakları da kullanabilirsiniz, o zaman dondurmayı bardağı yırtarak daha kolay ortaya çıkarırsınız.
Not;
Dondurmayı hazırlarken içine damla çikolata ekleyebilirsiniz.
Ben kalıbın dibine 1 tatlı kaşığı ekleyip, üzerine dondurma karışımını ekledim.
"Afiyetle Kalın"
MUZLU, YOĞURTLU DONDURMA;
Malzemeler; (6 adet)
12 yemek kaşığı yoğurt, (her kalıp için 2 yemek kaşığı)
2 adet muz,
1 poşet krem şanti,
4 yemek kaşığı pudra şekeri, (pudra şekeri yerine bal kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya.
MUZLU, YOĞURTLU DONDURMA TARİFİ;
Muzların kabuklarını yıkayın ve soyun.
Mutfak robotundan çekerek veya çatalla ezerek püre haline getirin.
Muz püresine, yoğurt, krem şanti, vanilya, pudra şekerini ilave ederek iyice karıştırın.
Dondurma kalıplarına hazırladığınız dondurma karışımını paylaştırın.
Çubuklarını takın.
Derin dondurucuda 5 saat bekletin.
"Afiyet Olsun"
Krem şanti sütle çırpılacak mı, yoksa toz olarak mı kullanılacak acaba?
YanıtlaSilMerhaba,
SilKrem şantiyi ayrıca çırpmanıza gerek yok, toz halinde ekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.