30 May─▒s 2017 Sal─▒

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KADAYIFLI BAKLAVA

Muhterem'le Afiyetle
Uzun bir aradan sonra merhaba ­čÖő
Bu y─▒l bir f─▒rsat─▒n─▒ bulduk e┼čimle 11-23 May─▒s tarihleri aras─▒nda memleketimiz Kastamonu'ya gidip geldik.
Daha ├Ânce hi├ž May─▒s ay─▒nda k├Âye gitmemi┼čtim.
Bahar gelmi┼č ge├žmek ├╝zereydi ama her yer yine ├ži├žeklerle doluydu.
Bu k─▒sa gezi sebebiyle blogdan uzak kald─▒m.
Bug├╝n ─░stanbul'a d├Âneli 1 hafta oldu.
Blogu yine g├╝ncelleyemedim ├ž├╝nk├╝ ├Ânce yol yorgunlu─ču, temizlik tela┼člar─▒ vard─▒, sonra 2 g├╝n ├╝st ├╝ste ─░smek sergisi i├žin Feshane'ye gittim, sergi bitmeden sergi sayfam i├žin bir yaz─▒ haz─▒rlad─▒m.
G├╝ncelleme s─▒ras─▒ buraya geldi ­čśŐ
Bu arada;
2017 ─░smek Feshane sergisinin bug├╝n son g├╝n├╝, gidebilirseniz mutlaka gidip muhte┼čem el sanatlar─▒n─▒ kendi g├Âzlerinizle g├Âr├╝n.
E─čer vaktiniz yoksa yada ─░stanbul d─▒┼č─▒nda oturuyorsan─▒z sergi sayfamdan segiye ait videolar─▒ izleyebilirsiniz.
Muhterem'le Sergiye-2017 ─░smek Feshane Sergisi-Video



soslu kaday─▒fl─▒ baklava
Gelelim bug├╝nk├╝ tarifimize;
Biliyorsunuz haz─▒r baklava yufkas─▒n─▒ s─▒k s─▒k kullan─▒yorum, haz─▒r yufka ile pek ├žok tarif haz─▒rlad─▒m ve yay─▒nlad─▒m.
Bu tarifi de ge├žen y─▒l Kurban bayram─▒ i├žin k├Âydeki evimizde haz─▒rlam─▒┼čt─▒m.
├çevrede bu y├╝zden bahar de─čil sonbahar g├Âr├╝nt├╝leri var.
Bu tarif benim orjinal tarifim, tamamen do─ča├žlama ortaya ├ž─▒kt─▒.
Elbette kaday─▒f ile haz─▒r baklava yufkas─▒n─▒n bir arada kullan─▒ld─▒─č─▒ pek ├žok tarif var.
Bu tarifin ├Âzelli─či, kaday─▒f─▒ "Kaday─▒fl─▒ Muhallebi" tarifinde ki gibi kavuruyorsunuz.
Kaday─▒f kavurunca ├žok kurudu─ču i├žin i├žine ayr─▒ca sos haz─▒rl─▒yorsunuz.
Sos i├žinde ├žok severek haz─▒rlad─▒─č─▒m tatl─▒lardan birisi olan "Beli┼č Tatl─▒s─▒" tarifinde ki sosu kulland─▒m.
Haz─▒r baklava yufkalar─▒n─▒n en zor taraf─▒ olan kesilmeme sorunu bu tarifte yok.
Pi┼čtikten ve ┼čerbetinin verilmesinden sonra kesildi─či i├žin ├žok kolay kesiliyor.
Bu tarifi Ramazan da iftar misafirlerinize ve Bayram i├žin bayram tatl─▒s─▒ olarak haz─▒rlayabilirsiniz.
Hem el oyalam─▒yor hemde ├žok bereketli bir tarif.
Haz─▒r baklava yufkas─▒ ile haz─▒rlad─▒─č─▒m di─čer tatl─▒ ve b├Ârek tariflerim ­čĹëBURADA
"Afiyetle Kal─▒n"

baklava yufkas─▒ tarifleri
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KADAYIFLI BAKLAVA;
Malzemeler;
40 adet haz─▒r baklaval─▒k yufka,
300 gram kaday─▒f,
2 su barda─č─▒ ├žekilmi┼č ceviz i├ži,
Sos Malzemeleri;
5 adet yumurta,
1 su barda─č─▒ irmik,
1 su barda─č─▒ s─▒v─▒ ya─č,
1 su barda─č─▒ toz ┼čeker,
2 paket kabartma tozu,
1 portakal─▒n rendelenmi┼č kabuklar─▒,
┼×erbeti i├žin;
3 su barda─č─▒ su,
3 su barda─č─▒ toz ┼čeker,
3-4 damla limon suyu,
1 paket vanilya.
Servis i├žin;
Hindistan cevizi,
Ceviz i├ži.

resimli kaday─▒fl─▒ baklava tarifi
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KADAYIFLI BAKLAVA TAR─░F─░;
├ľnce her ┼čerbetli tatl─▒ tarifinde oldu─ču gibi tatl─▒ pi┼činceye kadar so─čumas─▒ i├žin ┼čerbet malzemelerini kaynat─▒n. 
Kaynamaya ba┼člad─▒ktan sonra 10 dakika daha kaynamas─▒ yeterli olacakt─▒r.

Kaday─▒flar─▒ iyice ufalay─▒n, taze kaday─▒f kullan─▒yorsan─▒z 1-2 saat kaday─▒f─▒ a├ž─▒kta b─▒rakarak kurumas─▒n─▒ sa─člay─▒n, bu ┼čekilde daha kolay ufalanacakt─▒r.
Kaday─▒flar─▒ dibi geni┼č teflon tencereye al─▒n, s├╝rekli kar─▒┼čt─▒rarak ┼čehriye gibi kavurun.

Sosunu haz─▒rlamak i├žin;
Yumurtalar─▒ ┼čekerle ├ž─▒rp─▒n, i├žine s─▒v─▒ya─č, kabartma tozu, irmik, rendelenmi┼č portakal kabu─čunu ekleyip iyice kar─▒┼čt─▒r─▒n.

F─▒r─▒n tepsisinin dibini ya─člay─▒n.
─░lk kat─▒ olu┼čturmak i├žin 15 adet baklava yufkas─▒n─▒ tek tek tepsiye yerle┼čtirin.
Yani hepsini havaland─▒rarak tek tek yerle┼čtirin, 15 tane say─▒p bir anda tepsiye dizmeyin.

15. yufkan─▒n ├╝zerine ├Ânce 3-4 ka┼č─▒k sos malzemesi d├Âk├╝n ve yay─▒n.
Sosun ├╝zerine kavurdu─čunuz tel kaday─▒f─▒n yar─▒s─▒n─▒ yerle┼čtirin.

Kaday─▒f─▒n ├╝zerine ceviz i├ži serpi┼čtirin.

Tekrar havaland─▒rarak 15 adet yufkay─▒ dizin.
├ťzerine sos-kaday─▒f-ceviz i├ži yerle┼čtirin.

Son olarak 10 adet yufkay─▒ yine havaland─▒rarak tek tek kaday─▒f─▒n ├╝zerine serin.
Artan b├╝t├╝n sos malzemesini en ├╝stteki baklava yufkas─▒n─▒n ├╝zerine d├Âk├╝p, yay─▒n.
Tatl─▒n─▒n ┼čekilsiz kabarmas─▒n─▒ ├Ânlemek ve ┼čerbetinin i├žine girebilmesi i├žin b─▒├žakla 5-6 yerini delin.

175 derecelik f─▒r─▒nda ├╝zeri nar gibi k─▒zar─▒ncaya kadar pi┼čirin.
Tatl─▒n─▒z pi┼čtikten sonra ─▒l─▒nmas─▒ i├žin bekletin.
Tatl─▒n─▒z ─▒l─▒kken, so─čuk ┼čerbeti her yerine d├Âk├╝n.
┼×erbetini d├Âkt├╝kten sonra istedi─činiz ├Âl├ž├╝lerde dilimleyin.
┼×erbetli oldu─ču i├žin hi├ž zorlanmadan ├žok kolay kesiliyor.
Pi┼čince g├Âr├╝n├╝m├╝ b├Âre─če benzedi─či i├žin servis yaparken mutlaka ├╝zerini hindistan cevizi, ceviz i├ži gibi malzemelerle s├╝sleyin.

"Afiyet Olsun"

Hi├ž yorum yok:

Yorum G├Ânder

Yorum yazmak i├žin;
Google hesab─▒n─▒z yoksa "Anonim" b├Âl├╝m├╝n├╝ i┼čaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
─░sminizi yazmay─▒ unutmay─▒n!...