11 Kasım 2016 Cuma

KIRMIZI BİBERDE KÖFTE

muhteremle afiyetle
Bugün size hem çok pratik hemde çok şık bir köfte tarifi vereceğim.
Bu köfte pratik çünkü şekil vermekle uğraşmıyorsunuz, şık bir tarif çünkü kırmızı biberin muhteşem rengi ve bazı modellerinde ortaya çıkan kalp ve çiçek şekli görsellik açısından tabakta çok şık duruyor.
Kestiğiniz zaman kalp şekli çıkabilecek olan biber modellerini evlilik yıldönümü, sevgililer günü menülerinizde kullanabilirsiniz.
Bu tarifi kırmızı rengin çok tercih edildiği yılbaşı masalarında da kullanabilirsiniz.
Ayrıca yeşil biberde doldurarak renkli bir görünüm elde edebilirsiniz.
Benim elimde köy biberi vardı, onlardan da doldurarak bir lokmalık yeşil köfteler elde ettim.
"Afiyetle Kalın"

Meatballs in red pepper
Diğer köfteli tariflerimi görmek için bakınız; Köfteli Tarifler

Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için bakınız; Kırmızı Biber Tarifleri

Meatballs in red pepper
KIRMIZI BİBERDE KÖFTE;
Malzemeler;
4 adet kırmızı biber (ortası geniş olmalı, yassı olmaması lazım)
Köftesi için;
300 gram orta yağlı kıyma,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 yemek kaşığı galeta unu,
3-4 dal maydanoz,
1 adet yumurta,
Tuz, karabiber. 

Meatballs in red pepper
KIRMIZI BİBERDE KÖFTE TARİFİ;
Kıymayı, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, ince ince doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.
Not;
Kırmızı biberin dip kısımlarına köfte harcı girmediği için biberlerin dip kısımlarını küçük küçük doğrayıp köftenin içine ekleyebilirsiniz.
Kırmızı biberleri yıkayın, sapını ve tohumlarını çıkarın.
1-Hazırladığınız köfteyi biberlere eşit şekilde doldurun.
2 ve 3-Doldurduğunuz biberleri 1 parmak kalınlığında dilimleyin.
4-Dilimlediğiniz kırmızı biberleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Fırında 180 derecede iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Meatballs in red pepper
"Afiyet Olsun"

6 Kasım 2016 Pazar

KABAK CİPSİ

zucchini chips
Cips denince akla hemen patates gelir fakat pek çok sebzeyle de  cips yapabilirsiniz.
Daha önce kırmızı pancar ile fırında, sultani bezelye ile kızartarak cips hazırlamıştım.
Bakınız;
Kırmızı Pancar Cipsi

Sultani Bezelye Cipsi

Geçtiğimiz günlerde kabak ile fırında cips yaptım.
Pancarla ikisini karşılaştırmam gerekirse pancarın pişme süresi ve suyunu kaybedip kıtırlaşma süresi daha kısa.
Kabak sulu bir sebze olduğu için daha uzun sürede cips kıvamına geliyor.
Pancar daha kısa sürede suyunu kaybedip, çıtırlaşıyor.
Sebze ile cips yapmanın 4 ana kuralı, sebzeyi çok ince doğramak, tepsiye tek tek birbirinin üzerinde olmayacak şekilde yerleştirmek, fırında düşük ısı kullanmak, uzun sürede pişirmek.
Cips denince sanki sebze yüksek ısıda kısa sürede hemen çıtırlaşırmış gibi geliyor ama ne yazık ki öyle değil :(
Cipsi ince doğrayıp, bir de yüksek ısıya maruz bırakırsanız çıtırlaşmayı bırakın, yanıp kömürleşebiliyor.
Sebzeyi kendiniz çok ince doğrayabilirsiniz, ben mandolin rende yada V rende denilen bir rende ile  dilimliyorum.
Kabak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


31 Ekim 2016 Pazartesi

KESTANE ŞEKERİ

Soğuklar iyice arttı, kış kapıya dayandı.
Kış demek pek çok kişi için kestane demek.
Geçenlerde köyden gelen kestanem vardı, bu fırsatı değerlendirerek kestaneli tarifler hazırladım.
İnşallah sırayla hepsini yayınlayacağım.
Biz kestaneyi daha çok kebap olarak severiz, bizde (Kastamonu) kestanenin fırında yada sobanın üzerinde pişmiş haline "Kestane cibesi" denir.
Kestaneyi haşlayarak da pişirebilirsiniz.
Haşlanarak pişirilen kestane bizde çok fazla tercih edilmez, bu yüzden hep fırında pişiririm.
Kestanenin en büyük zorluğu pişirmeden önce tek tek üzerinin bıçakla çizilmesi ve piştikten sonra kabuklarından ayırmaya çalışmaktır.