Kış geldi, brokoli tezgahlarda ki yerini aldı.
Eskiden pazarda bu kadar çok brokoli bulunmazdı ama son yıllarda bol bol bulunuyor.
Brokoli bizim evde sıcak yemek olarak değilde daha çok soğuk ve yoğurtlu salata olarak seviliyor.
Bu tarifimiz yoğurtlu brokoliye çok benziyor.
Tek farkı yoğurdun içine ayrıca labne peynir eklenmesi, bu sayede biraz daha faklı bir tat elde ediyorsunuz.
Birde brokolinin dal dal değilde böyle ezilmiş hali çok daha kolay yenmesini sağlıyor.
Daha önce yayınladığım brokoli tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
11 Ocak 2017 Çarşamba
9 Ocak 2017 Pazartesi
EVLİLİK YILDÖNÜMÜ İÇİN ÇİKOLATA KAPLI GÜL KEK
Bugün eşimle 30. evlilik yıldönümümüz.
Bugünkü gibi soğuk ve karlı bir günde 9 Ocak 1987 tarihinde evlendik.
Yıllardır mutlaka bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım.
25. evlilik yıldönümümüz de gümüş yıla özel olsun diye kalp modelinin dışına çıkarak "Bir yastıkta" pastası hazırlamıştım.
28. evlilik yıldönümünde ise küçük bir ev şeklinde pasta hazırlamıştım.
Son yıllarda ise 2 kişi kaldığımız için, daha ufak pastalar, muffin ya da tart hazırlıyorum.
Evlilik Yıldönümü Pastaları
NOTLAR;
Bu yıl yine porsiyonu küçük ama anlamı büyük çikolata kaplı gül muffinler hazırlamaya karar verdim.
Ne yazık ki havanın böyle kar ve fırtınaya dönüşeceğini bilmediğim için malzeme almaya gidemedim.
Bu kekler için beyaz ve pembe eritme çikolatalar alacaktım ama hava muhalefetinden evden çıkamayınca evde ki malzemeleri kullandım.
Evde klasik bitter tablet çikolata ve Antep fıstıklı beyaz çikolata vardı.
Bitter çikolata ile çok güzel çalıştım ama beyaz çikolatanın içinde ki fıstık bütün planlarımı alt üst etti.
Keklerden bir kaç tanesini de farklı renkte olması için Antep fıstıklı çikolata ile kapladım ama görüntüsü pek hoşuma gitmedi.
Keki pişirirken pürüzsüz bir şekilde kalıptan çıkması için kalıplar silikon olduğu halde yağladım.
Kekine portakal kabuğu rendesi dışında bir şey ilave etmedim.
Kekler piştikten sonra kalıpları tekrar yıkayıp çikolatayı temiz kalıplara sürdüm.
Tabakta sunum yapmak yerine daha etkili görünmesi için saksıda sunum yaptım.
"Afiyetle kalın, yuvanız hep sağlıklı, huzurlu ve mutlu olsun"
Bugünkü gibi soğuk ve karlı bir günde 9 Ocak 1987 tarihinde evlendik.
Yıllardır mutlaka bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım.
25. evlilik yıldönümümüz de gümüş yıla özel olsun diye kalp modelinin dışına çıkarak "Bir yastıkta" pastası hazırlamıştım.
28. evlilik yıldönümünde ise küçük bir ev şeklinde pasta hazırlamıştım.
Son yıllarda ise 2 kişi kaldığımız için, daha ufak pastalar, muffin ya da tart hazırlıyorum.
Önce ki yıllarda hazırladığım evlilik yıldönümü pastaları, muffin, kek, kurabiye, tart önerileri için bakınız;
NOTLAR;
Bu yıl yine porsiyonu küçük ama anlamı büyük çikolata kaplı gül muffinler hazırlamaya karar verdim.
Ne yazık ki havanın böyle kar ve fırtınaya dönüşeceğini bilmediğim için malzeme almaya gidemedim.
Bu kekler için beyaz ve pembe eritme çikolatalar alacaktım ama hava muhalefetinden evden çıkamayınca evde ki malzemeleri kullandım.
Evde klasik bitter tablet çikolata ve Antep fıstıklı beyaz çikolata vardı.
Bitter çikolata ile çok güzel çalıştım ama beyaz çikolatanın içinde ki fıstık bütün planlarımı alt üst etti.
Keklerden bir kaç tanesini de farklı renkte olması için Antep fıstıklı çikolata ile kapladım ama görüntüsü pek hoşuma gitmedi.
Keki pişirirken pürüzsüz bir şekilde kalıptan çıkması için kalıplar silikon olduğu halde yağladım.
Kekine portakal kabuğu rendesi dışında bir şey ilave etmedim.
Kekler piştikten sonra kalıpları tekrar yıkayıp çikolatayı temiz kalıplara sürdüm.
Tabakta sunum yapmak yerine daha etkili görünmesi için saksıda sunum yaptım.
"Afiyetle kalın, yuvanız hep sağlıklı, huzurlu ve mutlu olsun"
7 Ocak 2017 Cumartesi
BARBUNYA ÇORBASI
İstanbul dün akşamdam itibaren son yılların en yoğun kar yağışını aldı.
Bu gece de sert bir soğuk hava ve buzlanma olacakmış.
Böyle günlerde verilebilecek en iyi tarif çorba tarifi oluyor.
Tarifimizin adı barbunya çorbası, evet yanlış okumadınız "barbunya çorbası" 😊
Barbunya pişirildiği zaman barbunya yemeği adını alır.
Bu tarifte ise haşlanmış barbunyalar pişirildikten sonra blender ile çırpılarak pürüzsüz bir hale getiriliyor ve çorba kıvamına geliyor.
Taneli yemek yiyemeyenler için, küçük çocuklar için harika bir tarif.
Aslında herkes için güzel bir tarif çünkü tadı çok güzel oluyor.
Birde barbunyayı çok haşladığınız için şekli bozulduğu zaman bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Ben tarifi yaparken kıvamı için başka bir şeye ihtiyaç duymadım.
Fakat eğer siz çorbanızda biraz daha koyu kıvam isterseniz tarhana ekleyerek biraz daha koyu bir kıvama ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
BARBUNYA ÇORBASI;
Malzemeler;
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya,
1 adet orta boy kuru soğan,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça,
3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma, (tercihe bağlı)
4 su bardağı su,
6-7 dal maydanoz,
Tuz, kırmızı pul biber, kuru nane.
BARBUNYA ÇORBASI TARİFİ;
Tencereye zeytinyağını dökün, küçük doğradınız soğanları diriliği gidinceye kadar kavurun.
Salçayı ilave edip, birlikte bir kaç dakika pişirin.
Haşlanmış barbunyaları ekleyin.
Birlikte 3-4 dakika kavurun.
Üzerine suyunu ilave edin.
Tuzunu, damak tadınıza uygun baharatları, kavrulmuş kıymayı, incecik doğradığınız maydanozları ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kısık ocakta 15 dakika pişirin.
Piştikten sonra blender ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Sıcak olarak servis yapın.
Not;
Servis esnasında üzerine kızdırılmış tereyağ dökebilirsiniz.
Bu gece de sert bir soğuk hava ve buzlanma olacakmış.
Böyle günlerde verilebilecek en iyi tarif çorba tarifi oluyor.
Tarifimizin adı barbunya çorbası, evet yanlış okumadınız "barbunya çorbası" 😊
Barbunya pişirildiği zaman barbunya yemeği adını alır.
Bu tarifte ise haşlanmış barbunyalar pişirildikten sonra blender ile çırpılarak pürüzsüz bir hale getiriliyor ve çorba kıvamına geliyor.
Taneli yemek yiyemeyenler için, küçük çocuklar için harika bir tarif.
Aslında herkes için güzel bir tarif çünkü tadı çok güzel oluyor.
Birde barbunyayı çok haşladığınız için şekli bozulduğu zaman bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Ben tarifi yaparken kıvamı için başka bir şeye ihtiyaç duymadım.
Fakat eğer siz çorbanızda biraz daha koyu kıvam isterseniz tarhana ekleyerek biraz daha koyu bir kıvama ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
BARBUNYA ÇORBASI;
Malzemeler;
1,5 su bardağı haşlanmış barbunya,
1 adet orta boy kuru soğan,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı salça,
3 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma, (tercihe bağlı)
4 su bardağı su,
6-7 dal maydanoz,
Tuz, kırmızı pul biber, kuru nane.
BARBUNYA ÇORBASI TARİFİ;
Tencereye zeytinyağını dökün, küçük doğradınız soğanları diriliği gidinceye kadar kavurun.
Salçayı ilave edip, birlikte bir kaç dakika pişirin.
Haşlanmış barbunyaları ekleyin.
Birlikte 3-4 dakika kavurun.
Üzerine suyunu ilave edin.
Tuzunu, damak tadınıza uygun baharatları, kavrulmuş kıymayı, incecik doğradığınız maydanozları ilave edin.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, kısık ocakta 15 dakika pişirin.
Piştikten sonra blender ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Sıcak olarak servis yapın.
Not;
Servis esnasında üzerine kızdırılmış tereyağ dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)