Karadeniz somonunu son dönemde balıkçılarda sık sık görüyordum.
Beni uzun zamandır takip edenler bilir, ben balık özellikle istavrit-hamsi gibi küçük balıkları yiyemiyorum.
Bazı büyük balıkları da son yıllarda yemeye başladım.
Yine de "ah bir balık olsa de yesem" yada "bugün balık alıp pişireyim" diyen birisi değilim😕
7 Şubat 2018 Çarşamba
1 Şubat 2018 Perşembe
FIRINDA CİĞER SOTE
Sakatatlar içinde en çok sevdiğim karaciğerdir, bir de yüreği severek yerim.
Sakatlarla ilgili verdiğim tarifleri eşimin sayesinde verebiliyorum, çünkü kendisi sakatatların her türünü severek yer.
Ben bildiğim-bulduğum tarifleri pişiriyorum, eğer benim sevdiğim bir türse bende yiyorum fakat yemediğim bir çeşitse sadece eşim yiyor.
Geçtiğimiz haftalarda eşim eve 1 kilo kadar dana karaciğeri ile gelince hemen organize oldum.
Bu büyük ciğer klasik bir tarifle yapılıp yenmemeliydi.
Hem farklı bir yemek yemeliydik, hemde Muhterem'le Afiyetle'nin sakatat tariflerine 2 tarif eklemeliydim😏
İnternette bulduğum tarifleri ince eleyip sık dokudum ve 2 tarifte karar kıldım
Birisi bugün tarifini vereceğim "fırında ciğer sote", diğeri de "ciğer taplemesi" yani bulgurlu ciğer köftesiydi.
Fırında ciğer sotenin fazla işi yoktu, hemen hazırlayıp fırına verdim.
Fakat ciğer taplemesi ciddi bir el emeği istiyordu, sote fırında pişinceye kadar anca taplemenin köftelerini yoğurup, şekil verdim😒
Ciğer taplemesinin tarifini de en kısa zamanda ekleyeceğim😊
Bu arada;
Fırında ciğer sote tarifini Ye-mek.net'ten aldım.
Sakatlarla ilgili verdiğim tarifleri eşimin sayesinde verebiliyorum, çünkü kendisi sakatatların her türünü severek yer.
Ben bildiğim-bulduğum tarifleri pişiriyorum, eğer benim sevdiğim bir türse bende yiyorum fakat yemediğim bir çeşitse sadece eşim yiyor.
Geçtiğimiz haftalarda eşim eve 1 kilo kadar dana karaciğeri ile gelince hemen organize oldum.
Bu büyük ciğer klasik bir tarifle yapılıp yenmemeliydi.
Hem farklı bir yemek yemeliydik, hemde Muhterem'le Afiyetle'nin sakatat tariflerine 2 tarif eklemeliydim😏
İnternette bulduğum tarifleri ince eleyip sık dokudum ve 2 tarifte karar kıldım
Birisi bugün tarifini vereceğim "fırında ciğer sote", diğeri de "ciğer taplemesi" yani bulgurlu ciğer köftesiydi.
Fırında ciğer sotenin fazla işi yoktu, hemen hazırlayıp fırına verdim.
Fakat ciğer taplemesi ciddi bir el emeği istiyordu, sote fırında pişinceye kadar anca taplemenin köftelerini yoğurup, şekil verdim😒
Ciğer taplemesinin tarifini de en kısa zamanda ekleyeceğim😊
Bu arada;
Fırında ciğer sote tarifini Ye-mek.net'ten aldım.
30 Ocak 2018 Salı
TURŞU KAVURMASI
Turşu kavurmasını bilir misiniz? Yada turşu kavurması yapar mısınız?
Bizde turşu kavurması, turşu kadar önemlidir.
Masaya turşuyu çiğ değilde kavrulmuş olarak getirirsem eşim daha çok seviyor.
Turşu kavurması bizde daha çok fasulye, biber, mantar gibi turşuların olduğu karışık turşudan yapılır.
Kornişon, salatalık ve lahana turşusunu kavrulmuş olarak değil çiğ olarak severiz.
Bugünkü tarifte kullandığım turşu annemin turşusu😍
Annem her yaz, Kastamonu Abana'da kaldığı süre içerisinde mevsimi geldiği zaman turşusunu kurar, Sonbahar da İstanbul'a gelirken yanında getirir.
Turşunun içinde mutlaka beyaz fasulye, biber ve bulabilirse kök mantarı bulunur.
Resimde turşunun içinde gördüğünüz siyah şeyler kök mantarı 😊
Turşuları yemeye başladıkça eksilenlerin yerine mevsimin sebzeleri (karnabahar, lahana, v.s) dolmaya başlar.
Bu böyle bahara, yaza kadar devam eder.
Yazın zaten sıcakta turşu yenmediği için yeni sezona kadar turşu olayı biter.
Turşunun sonuna doğru da o turşular genellikle kavrularak tüketilir.
Bizde turşu bol bol soğanla kavrulur, birde patatesin küp küp doğranıp pişirildiği hali var ki onun tarifini yıllar önce vermiştim, patatesli turşu kavurmasının tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Bizde turşu kavurması, turşu kadar önemlidir.
Masaya turşuyu çiğ değilde kavrulmuş olarak getirirsem eşim daha çok seviyor.
Turşu kavurması bizde daha çok fasulye, biber, mantar gibi turşuların olduğu karışık turşudan yapılır.
Kornişon, salatalık ve lahana turşusunu kavrulmuş olarak değil çiğ olarak severiz.
Bugünkü tarifte kullandığım turşu annemin turşusu😍
Annem her yaz, Kastamonu Abana'da kaldığı süre içerisinde mevsimi geldiği zaman turşusunu kurar, Sonbahar da İstanbul'a gelirken yanında getirir.
Turşunun içinde mutlaka beyaz fasulye, biber ve bulabilirse kök mantarı bulunur.
Resimde turşunun içinde gördüğünüz siyah şeyler kök mantarı 😊
Turşuları yemeye başladıkça eksilenlerin yerine mevsimin sebzeleri (karnabahar, lahana, v.s) dolmaya başlar.
Bu böyle bahara, yaza kadar devam eder.
Yazın zaten sıcakta turşu yenmediği için yeni sezona kadar turşu olayı biter.
Turşunun sonuna doğru da o turşular genellikle kavrularak tüketilir.
Bizde turşu bol bol soğanla kavrulur, birde patatesin küp küp doğranıp pişirildiği hali var ki onun tarifini yıllar önce vermiştim, patatesli turşu kavurmasının tarifi 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)