6 Ekim 2006 Cuma

PİDE HAMURUNDAN PİZZA

ŞARKÜTERİ PİZZA;
Pide hamurundan pizza yapmaya ne dersiniz?
Gerçek pizza tadı ve görüntüsü var, üstelik hamuru tutturabilir miyim? ya sert olursa? derdi yok.
Üstelik üzerine ne ekleyeceğiniz tamamen size kalmış.
İster sebzeli, ister peynir çeşitli, isterseniz şarküteri ürünlü ne isterseniz.
Yapın afiyetle yiyin.

*Bizde pizza denilince ablamın üstüne yoktur, harika pizzalar yapar.
Bende işte böyle hazır hamurlarla pizza yapıyorum diye avunuyorum.
"Afiyetle Kalın"

Şarküteri Pizza Malzemesi;
1 Pide hamuru,
1 Su bardağı un,
10-15 dilim salam,
Yarım kangal sucuk,
Yarım çay bardağı doğranmış siyah zeytin,
1 Su bardağı kaşar peynir rendesi,
1 Yemek kaşığı salça,
1 Yumurta,
TARİFİ;
Fırından aldığımız pide hamuruna un ekleyip, ele yapışmayacak bir kıvama getirin.
Yuvarlak Borcama un serpin, hamuru tepsinin ebatlarında açın, tepsiye yerleştirin.
Parmaklarınızla hamurun üzerine biraz bastırın ki, fazla kabarmasın.
Üzerine çırpılmış yumurta sürün, salçayı azıcık suyla çırpın hamurun üzerine sürün.


Şarküteri ürünlerini doğrayarak üzerine dizin, ısıtılmış sıcak fırında pişirin.
Pizzanız piştikten sonra sıcak fırındayken,kaşarını serpin.
Sıcak servis yapın.

SEBZELİ PİZZA;
Sebzeli Pizza Malzemesi;
1 Pide hamuru, hamuru kıvama getirmek için 1 su bardağı un,
250 gram mantar,
10 adet cherry domates,
3 adet kırmızı biber,
3 adet sivri biber,
1 yumurta,
1 Su bardağı kaşar rendesi,
1 Yemek kaşığı salça.
TARİFİ;
Şarküteri pizzadaki yapım aşamasını takip edin.
Üzerine dizdiğimiz malzemeler dışında yapım aşaması aynı şekilde yapılıyor.
Mantarların dış kabuğunu soyun,saplarını tamamen koparın.
Islak bezle iyice silin, yıkanmış mantar çok su bırakabilir.


Mantarları ince ince doğrayın, hamurun üzerine dizin.

Biberleri,cherry domatesi,doğrayıp dizin.
Sıcak fırında pişirin.
Kaşar rendesini en son fırını kapattıktan sonra eklemeyi unutmayın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...