22 Aralık 2008

CEVİZLİ SARMA TATLISI

Hazır baklava yufkası ile tatlı yapmaya devam ediyorum.
Bu bayramda da tatlımı hazır baklava yufkası ile hazırladım.
Geçen sefer baklava olarak hazırlamıştım ama kesmek çok zor geldiği için bu sefer 3-4 santimlik şeritler halinde keserek sarma olarak hazırladım.
Bu tatlıyı hazırlarken şerit olarak kesip,sarabilirsiniz yada yufkaları cevizlerini serperek rulo olarak sarıp, daha sonra hazırladığınız ruloyu 3-4 santim olarak kesebilirsiniz.
Ben ilk denememde rulo olarak hazırlayıp, sonra kesmiştim, 2. yapışımda şerit halinde kesip, sonra sardım ama beni çok uğraştırdı.
Ruloyu 6 yada daha fazla yufka ile hazırlayabilirsiniz.
Şerbet malzemesini ilk seferde yaptığım ölçülerde hazırladım.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tarif için bakınız;
Hazır Yufkadan Cevizli Baklava

"Afiyetle Kalın"

CEVİZLİ SARMA TATLISI;
Malzemeler;
800 gramlık hazır baklava yufkası,
400 gram tereyağ,
300 gram çekilmiş ceviz,
Şerbet için;
5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
3-4 damla limon.
Üzeri için;
1 çay bardağı toz antep fıstığı.
Yapılışı;
Önce şerbeti hazırlayın, şerbet malzemelerini kaynatın.
Ocağı kapatmadan önce 3-4 damla limon sıkın, hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Hazır baklavalık yufkalardan bir tane alıp setin üzerine serin ve üzerine erittiğiniz tereyağından sürün.
Yağladığınız yufkanın üzerine tekrar bir yufka daha serip, onu da yağlayın.
3. yufkanın üzerine çekilmiş ceviz serpin ve üzerine bir yufka daha serin.
Aynı şekilde 2 yufkayı da üzerine serip, yağlayın.
6. yufkanın üzerine de ceviz serpip, hazırladığınız yufkaları rulo yaparak sarın.
İsterseniz 8 yufkaya kadar dizebilirsiniz.
Hazırladığınız ruloyu 3-4 santim olarak kesin, yağladığınız fırın tepsisine dizin.
Bütün yufkaları bu şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine dizdikten sonra üzerlerine tereyağ gezdirip, önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Tereyağ çok çabuk yanabileceğinden tepsiyi fırının alt gözlerine yerleştirmemekte fayda var.
Fırından çıkan tatlıların üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.
Biraz dinlenip, şerbetini çeken ve soğuyan tatlılarınızın üzerine 1 çay kaşığı toz antep fıstığı serpip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. nefis bir goruntu
    ellerine saglik canim ben hic hazir yufkadan denemedim ama cok pratik olmali

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. BENDE HAZIR YUFKAYI MERAK EDİYORUM...DAHA KULLANMADIM..

    ELLERİNE SAĞLIK MUHTEREMİM...NEFİS GÖRÜNÜYOR....EN AZINDAN YUFKANIN NASIL OLDUĞUNU VE NASIL YAPABİLECEĞİMİ ANLADIM...

    ÖPÜYORUM SENİ...

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım,leziz görünüyor....Selamlar.........

    YanıtlaSil
  5. Muhterem'cigim cok nefis olmus canim ellerine saglik.
    bende bayram tatlisi olarak yapmistim.
    Kucak dolusu sevgilerr.

    YanıtlaSil
  6. Enfessss bir görüntü, ellerine sağlık.

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...