Son elveda!
Bugünlerde pazar tezgahlarında ki bamyanın üzerinde bu cümle yazıyor.
Bende bamya ortadan kalkmadan eşime ve kızıma son bir kez daha bamya pişirdim.
Tabii daha önce pişirmediğim şekilde pişirip, resmini çektim ki bloguma da faydası olsun.
Bamya dizmesi çok şık bir yemek fakat biraz el oyalayıcı, zaten bamyanın külahını çıkarmak için epey uğraşıp, üstüne birde dizme işi çıkınca 1 saatten fazla vaktimi aldığını belirtmeliyim.
Fakat sızma zeytinyağının etkisi ile o kadar lezzetli olmuştu ki ben bile 2-3 kaşık yedim
"Afiyetle Kalın"
Bugünlerde pazar tezgahlarında ki bamyanın üzerinde bu cümle yazıyor.
Bende bamya ortadan kalkmadan eşime ve kızıma son bir kez daha bamya pişirdim.
Tabii daha önce pişirmediğim şekilde pişirip, resmini çektim ki bloguma da faydası olsun.
Bamya dizmesi çok şık bir yemek fakat biraz el oyalayıcı, zaten bamyanın külahını çıkarmak için epey uğraşıp, üstüne birde dizme işi çıkınca 1 saatten fazla vaktimi aldığını belirtmeliyim.
Fakat sızma zeytinyağının etkisi ile o kadar lezzetli olmuştu ki ben bile 2-3 kaşık yedim
"Afiyetle Kalın"
Bamya ile hazırladığım tariflerin hepsi 👉BURADA
BAMYA DİZMESİ;
Malzemeler;
Yarım Kilo Bamya,
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
1 adet büyük boy domates,
Limon, Tuz.
Bamyaların tepesini külah şeklinde kesin.
Yıkayıp, süzün.
Bamyaları dağılmayacak şekilde tutacak boyutta bir tencerenin tam ortasına büyük boy bir domates yerleştirin.
Bamyaları domatesin çevresine dizmeye başlayın.
Bamyanın dip kısmı domatesten tarafa gelsin.
Bu şekilde üst üste bütün bamyaları dizin.
Üzerine tuz serpin, zeytinyağını gezdirin.
1 su bardağı su ekleyin.
Kısık ateşte narin bir yemek pişirir gibi ağır ağır pişirin.
Not;
Yemek kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyin.
Bamyalar yumuşayıp, piştikten sonra yemeği biraz dinlendirin.
Daha sonra bir servis tabağına ters çevirerek bamyayı aktarın.
Ilık yada soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Kastamonu tatilimiz sırasında gittiğimiz Abana'da çektiğim resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Abana 2011
Ben taze fasulyeyi dizerek yaparım. Bamyanın da dizildiği böyle tarifler gördüm ama dediğiniz gibi uğraştırıcı olması nedeniyle hiç yapmaya yanaşmadım:) Baya uğraşmışsınız belli. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
YanıtlaSilellerine saglık.bamya bizim evde hiç yenmez ama hep merak ederim.
YanıtlaSilohhh mislerr gibii yumuşacıkk enfes bir lezzet olmuş bu:)
YanıtlaSiltablo misali süzülüyor karşımızda...
ellerinize sağlık...
sevgilerimle:)
Bitmeden bende yapayım.Canım ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık nasılda gü
YanıtlaSilzel olmuş çok severim bamyayı öpüyo
rum...
Cok $IK olmus boncuk gibi gorunuyor ellerine saglik canim
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
ablacımm ellerine sağlık olsun...
YanıtlaSilböyle bir pişirme yöntemi olduğunu bilmiyordum pazarda varsa hala alıp yapacağım bende:)
sevgiler benden:)
Sunum enfes olmuş sabırlı arkadaşım benim ellerine sağlık:))
YanıtlaSilbamyayı çok severim bitmeden bende yapmalıyım bu tarifi bu kadar özenle dizmesen olmaz mı acaba:))
kucak dolusu sevgiler...
sevmediğin halde ailen için pişiriyorsunya bol tebrik gönderiyorum sana...arşivin içinde ayrıca kutlamak geldi içimden.maşallah....ellerine sağlık çok güzel bir yemek olmuş:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık, anlaşıldığı üzere çok emekli bir iş:) Fasülyeyi dizerim de bamyayı dizmem sanırım. Emeğinize sağlık..
YanıtlaSil