5 Kasım 2012 Pazartesi

TAZE İNCİRLİ KEK

Taze incir mevsimi yeni geçti, bu tarifi yayınlamakta geciktiğim için üzgünüm : (
Ağustos sonundan, ekim sonuna kadar olan süre taze incir mevsimidir.
Belki sıcak iklime sahip bölgelerde daha uzun sürelerde incir bulunabilir.
Bu incirler Abana'dan gelmişti, geldiği zaman taze taze tükettik, geri kalan incirle de bu keki hazırladım.
Taze meyve ile hazırlanan keklerde ki nemli yapı bu kekte de mevcut.
Üzerini süslerken iç malzemesinde de bulunan taze incir ve ceviz içi kullanabilirsiniz veya meyveli bir sos hazırlayarak üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

TAZE İNCİRLİ KEK;
Malzemeler; (Borcam 31 x 12,5 cm baton kek kalıbı için)
5 adet taze incir,
3 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı toz şeker,
3-3,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi,
1 tatlı kaşığı tarçın,
Kek kalıbını yağlamak için çok az tereyağ veya margarin.
Üzerini süslemek için;
Ceviz içi, 1 adet taze incir.

TARİFİ;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Un için 3- 3 buçuk bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Çekilmiş ceviz içini de hamura ekleyip, karıştırın.
Kek kalıbınızı margarin ile yağlayıp, hafif unlayın.

İncirlerin sap kısmını kesin, tam ortasından enine ikiye kesin.
Üst ve alt yarısını kek kalıbına iç kısmı aşağıya bakacak şekilde dizin.
Hazırladığınız kek hamurunu incirlerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kek kalıbında 15-20 dakika dinlendirip, servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın.
Kekin üzerine ceviz içi dizip, taze incir dilimleri ile süsleyin.

 "Afiyet Olsun" 

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Kastamonu'nun sahil kesiminde yer alan şirin ilçesi Abana'ya ait resimleri görmek için, bakınız;

*Abana'da Ağustos ayının sonlarına doğru incir mevsimi başlar, bu resmi Abana'da incir mevsimi yaklaşırken  çekmiştim.

11 yorum:

  1. kekin çok güzel olmuş ellerine saglık.incır seven bırı olarak her halını severek yıyebılırım.

    YanıtlaSil
  2. ceviz inçir kek harika üçlü olmuşlar elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. muhteremcim ellerine sağlık taze incir bulursak biz de yaparız sizlere afiyet olsun:(

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık elmalısını yapmıştım ama incirli hiç denemedim güzel bir fikir.
    Afiyetle kalman dileğiyle

    YanıtlaSil
  5. incirli keke bayıldım gerçekten elinize sağlık nefis görünüyor. abanaya gitme fırsatı bulmuştum bir keresinde. malesef çok kısa idi. fakat bu görüntüler süperdi. kalın sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  6. Kek harika gorunuyor birde incirli olunca mmm ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  7. Çok çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Cok güzel degisik nefis görünüyor .

    YanıtlaSil
  9. meyveli kekleri severim zaten bu da harika görünüyor.Fotoğraflara da bayıldım.Ne şirin bir ilçeymiş,harika sahili var..

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir kek olmuş çok hoşuma gitti. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. yarın sabah ilk iş taze incire bakacağım,denemem lazım
    inciri çok seven biri olarak elinize sağlık çok hoş görünüyor eminim tadı da öyledir

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...