17 Kasım 2015 Salı

MAYALI ATOM POĞAÇA

poğaça modeli
Ah bu mayalı poğaçalar :)
Pamuk gibi yumuşak, lezzetli, üstelik şekilden şekile girebiliyorlar.
Memnun kaldığınız bir mayalı hamurunuz varsa her seferinde aynı hamuru hazırlayıp şeklini farklı yapabilirsiniz.
Poğaça dediğimiz ürün kaç çeşit olabilir ki !
Eskiden poğaça ya yuvarlak olurdu, ya da klasik yarım ay şeklinde olurdu.
Son yıllarda poğaçalara verilen şekillere inanamıyorum, yapmak için yetişemiyorum.
Maşallah hanımlarımız çok üretken, inanılmaz modeller ortaya çıkarıyorlar.
Muhterem'le afiyetle'nin bu 15. poğaça tarifi, daha resimlerini çektiğim yayınlanmayı bekleyen 3 adet poğaça tarifi, denemeyi bekleyen onlarca tarif var.
Bu poğaça modelleri böyle çıkmaya devam ettiği sürece "POĞAÇALAR" kategorim daha çooook tarif görür :)
"Afiyetle Kalın"


mayalı poğaça
MAYALI ATOM POĞAÇA;
Malzemeler;
1 su bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yumurta, akı içine sarısı üstüne,
1 paket instant maya (10 gramlık)
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı toz şeker,
Yaklaşık 3,5 yada 4 su bardağı un,
Ayrıca;
Kağıt pasta kapsülü ve veya muffin tepsisi.

mayalı poğaça nasıl yapılır?
MAYALI ATOM POĞAÇA TARİFİ;
Mayayı ılık sütte eritin.
İçine yumurta beyazı, sıvıyağ, tuz, şeker ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 15 dakika bekletin.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde pezilere ayırıp, yuvarlayın.

Pasta kapsülü veya muffin tepsisinin içine her bir kalıbın içine üç adet yuvarladığınız hamurdan yerleştirin.
Not;
Bu tarifte kapsül veya muffin tepsisi hamurların yayılmadan, şekli bozulmadan pişmesini sağlamak için şart.
Geri kalan hamurları da bu şekilde hazırlayın.
Hazırladığınız poğaçaları 1 saat mayalandırın.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış, orta hararette ki (175 derece) fırında pişirin.
Not;
Fırında ağır ağır piştiği zaman hem içi, hem kenarları daha güzel kızarıyor.
Piştiği zaman üzerini nemli bir bez ile örtün.
Poğaçalarınız arttığı zaman mutlaka buzdolabı poşetinde veya kapaklı bir kapta ağzı kapalı olarak muhafaza edin.
Sabaha pamuk gibi yenmeye hazır olacaktır.

"Afiyet Olsun"

7 yorum:

  1. Merhabalar, çok lezzetli ve çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. gerçekten aynen hanımların olağanüstü şekillendirmeleri var. Poğaça tarifleri , pastalar o süslemeler. Hele instagramda hızlarına yetişmek mümkün değil. Ben kendimutfağımın dışına çıkamıyorum malesef .. Ellerinize sağlık ve afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. Mayalı hamuru hem yapmasını, hem yemesini çok severim.
    Bu şekil de çok hoş ve değişik olmuş poğaça için. Arada farklılıklar yapmak gerek :)
    Ellerinize sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Mmm mis,,,sayfandaki diğerleri gibi,,,,sevgiler,sankim ben geldim kibin 💚

    YanıtlaSil
  5. slm
    çok iştah açıcı görünüyor.
    eminim çok lezzetli olmuştur.
    ellerine sağlık :))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. İlk görün misafirlerin hayran olduğu poğaça, o yüzden sık yapıyorum. Çocuklar da ayrı bayılıyor.
    Bak yine heveslendim,tekrar yapmak lazım :)

    YanıtlaSil
  7. Çok sevimli olmuşlar...Elinize sağlık:)
    Ben de sizi beklerim sayfama ziyarete, katılırsanız sevinirim. Bu arada takipçiniz oldum ben:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...