13 Mayıs 2016 Cuma

ANTEP FISTIKLI, NARLI ÇİKOLATA

pomegranate chocolate
Pek çok kişi için (özellikle kadınlar ve çocuklar) çikolata vazgeçilmez bir besin kaynağı.
Çikolatanın mutluluk vermediği kişi çok azdır sanırım :)
Piyasa da çeşit çeşit, model model çikolata var.
Bugünkü tarifle kendi çikolatanızı kendiniz yapabilirsiniz.
Tabii çikolata yapmak derken tarifin hammaddesi olan çikolatayı yapmayacağız.
Malzeme listemizde çikolata olacak ama siz içine istediğiniz kuruyemişi ve taze meyveyi ekliyorsunuz, istediğiniz kalıplara döküp şekil veriyorsunuz.

çikolata
Ben bu sefer meyve olarak nar, kuru yemiş olarak Antep fıstığını tercih ettim.
Çikolatanın içinde ki nar taneleri sulu yapısı ile fresh bir etki veriyor.
Çikolata olarak kuvertür çikolata kullanabilirsiniz, ben 80 gramlık 3 paket tablet çikolata kullandım.
Çikolatayı biraz seyreltmek için 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekledim.
Kalıp olarak minik kalp kalıplarını ve daha geniş olan silikon kalıpları kullandım.
Her iki şeklinde yapım aşamalarını ayrı ayrı buraya ekledim.

çikolata
Kalp şeklinde ki kalıptan 1 lokmalık çikolatalar elde ettim, servis olarak çok rahatlık oldu.
Diğer kalıptan da şekil olarak çok memnun kaldım, geniş bir yüzeyi olduğu için kalıptan da çok kolay çıktı.
Buzdolabının buz kalıplarını kullanarak da bu çikolatayı hazırlayabilirsiniz. 
Bu tarifi bugünlerde çilek dilimleri ile yapabilirsiniz.
Şimdi sizi bol resimli tarifle başbaşa bırakıyorum :)
"Afiyetle Kalın"

ANTEP FISTIKLI, NARLI ÇİKOLATA;
Malzemeler;
1 paket 80 gramlık bitter tablet çikolata,
2 paket 80 gramlık sütlü tablet çikolata,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 büyük çay bardağı nar taneleri,
1 büyük çay bardağı Antep fıstığı.

chocolate 
ANTEP FISTIKLI, NARLI ÇİKOLATA TARİFİ;
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritmemiz gerekiyor.
BENMARİ USULÜ;
Isıya dayanıklı bir kabın içine yine ısıya dayanıklı bir kap yerleştirin.
Altta ki kabın içine yarısına kadar su koyup, kaynatmaya başlayın.
Suyun içinde ki diğer kabın içine çikolatayı kırarak yerleştirin.
İçine hiç su kaçırmadan çikolata eriyinceye kadar, altta ki suyu kaynatmaya devam edin.
DİKKAT;
Çikolata bulunan kabın içine asla su girmemeli, içine su girmemesine dikkat edin.
Çikolataları bir anda değil de 1. tablet eridikten sonra 2. tableti, o eridikten sonra 3. tableti üzerine ekleyerek eritin.
Biraz daha akıcılık kazanması için çikolatanın içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin, iyice karıştırın.

çikolata nasıl yapılır?
Kullanacağınız kalıbın içine nar taneleri ve Antep fıstığı yerleştirin.

Erittiğiniz çikolatayı kalıbın içine doldurun.
İşlem bittiği zaman kalıbı setin üzerine 4-5 defa yavaşça vurarak içinde ki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın.
Kalıbı buzdolabının derin dondurucu veya buzluk bölümünde 2 veya 3 saat bekletin.
Not;
Eğer derin dondurucu değilde normal bir buzdolabı buzluğu kullanıyorsanız bu süre biraz daha uzayabilir!
İyice soğuyan çikolataları kalıptan çıkarıp servis yapabilirsiniz.

pomegranate chocolate
Bundan sonra ki resimlerde diğer silikon kalıpla yaptığım çikolataları görebilirsiniz.

pomegranate

Çikolataya şekil verecek kalıbınız yoksa erimiş çikolatayı yağlı yağıt üzerine ince bir tabaka halinde döküp, donduktan sonra rahatlıkla yağlı kağıttan çıkarabilirsiniz.

chocolate

chocolate
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlar... Narın ekşiliği çikolataya farklı bir lezzet katmış olmalı. Ellerinize sağlık, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayselcim,
      Nar bu tarife ekşiliği ile fresh bir etki yaptı, ben narın çikolataya bu kadar yakışacağını tahmin etmiyordum.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...