Bu tarifi daha önce Balık ve Yürek ile yapmıştım.
Onlar da çok lezzetli oluyor ama ben tavuk kokoreçi daha çok seviyorum.
Bir de ekmek arası lezzetleri seviyorum, çok pratik ve zahmetsiz bir şekilde karnınızı doyurmuş oluyorsunuz :)
Menüsünde tavuk kokoreç olan 2 kişilik bir çay masa hazırlamıştım, masanın resimleri👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
TAVUK KOKOREÇ;
Malzemeler;
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
3 adet kuru soğan,
3 adet yeşil sivri biber,
1 adet kırmızı kapya biber,
2 diş sarımsak,
Tuz, kırmızı pul biber, kekik, zeytinyağı,
Servis için;
Ekmek, dilimlenmiş kuru soğan, domates ve maydanoz yaprakları.
TAVUK KOKOREÇ TARİFİ;
Tavuk göğsünü yıkayın ve zar büyüklüğünde yani çok küçük doğrayın.
Tencereye doğradığınız tavuk göğsünü yerleştirin.
Suyunu salıp, çekinceye kadar pişirin.
Tavuk suyunu çekince tencereye zeytinyağı ilave edin.
Tavuk göğsünü yağda kavurmaya başlayın.
Tavukları doğradığınız boyutta kuru soğanları, kırmızı ve yeşil biberi doğrayıp, tencereye ilave edin.
Dövülmüş sarımsakları ve baharatları, tuzu ekleyip, pişirin.
Servis yaparken;
Ekmek dilimlerinin içine maydanoz yaprağı ve dilimlenmiş kuru soğan, domates yerleştirip, üzerlerine hazırladığınız tavuktan yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Tavuktan soğuduk artık, klasik tariflerle tüketmekte zorlanıyorum. Ama bu tarifi sevdim, bir hafta sonu için deneyeceğim, elinize sağlık Muhterem Ablacığım. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilTeşekkür ederim Ayselcim,
SilBizde aynı sorun var, son dönemde aynı tariflerden, tavuğu aynı yöntemlerle pişirmekten sıkılmıştık artık .
Bu tarif tavuk tariflerine yeni bir soluk oldu :)
ellerinize sağlık çok güzel
YanıtlaSilTeşekkür ederim Melahat Hanım :)
Sil