3 Ocak 2017 Salı

KESTANE MARMELATI

muhteremle afiyetle
Yeni yılın ilk tarifi ile merhaba😊
Yeni yıla huzur ve mutlulukla girdik demeyi çok isterdim ama ne yazık ki yeni yılın ilk saatlerinde Ortaköy'de gece klübünde ki patlama hepimizin moralini alt üst etti😔
Rabbim ülkemizin fenalığı ve kötülüğü için uğraşanlara fırsat vermesin.
Bugün size kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından olan kestane ile hazırladığım marmelat tarifi vereceğim.
Bu tarifte kestane haşlanmış olarak kullanılıyor.
Marmelat olarak piştikten sonra mutfak robotunda pürüzsüz olana kadar çırpıyorsunuz.
Tadı ve görüntüsü bence fındık kremasına benziyor.
Mönüsünde kestane marmelatı bulunan kahvaltı masasının resimleri BURADA
Kestane mevsimi geçmeden, kestane tariflerini bir arada bulacağınız Kestaneli tarifler dosyasını en kısa sürede hazırlayıp yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"



chestnut marmalade
KESTANE MARMELATI;
Malzemeler;
1 su bardağı kestane püresi,
2 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 paket vanilya,
1 çay kaşığı toz tarçın,
4-5 damla limonun suyu.

chestnut
KESTANE MARMELATI TARİFİ;
Kestanenin üzerini bıçakla kesin, yumuşayıncaya kadar haşlayın.

 Haşladığınız kestanenin kabuklarını soyun, çatalla kestaneleri ezin.

Tencerenin içine kestaneyi, toz şekeri, 2 su bardağı suyu, 1 çay kaşığı tarçını ve vanilyayı ilave edin.

Orta hararetteki ocakta arada karıştırarak kıvamı gelinceye kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin.
Marmelatı indirmeye yakın içine limon suyu sıkın ve bir-iki taşım daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Pişen marmelatı mutfak robotuna doldurun.
Marmelat pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.
Hazırladığınız marmelatı temiz ve kuru kavanozlara yerleştirip, sıcakken kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirin.
Bu şekilde kavanozun ağzı vakumlanacak siz kullanmak isteyene kadar sağlam bir şekilde kalacaktır.
Kavanoz soğuyuncaya kadar kavanozu baş aşağı tutun.
Soğuduktan sonra serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.
Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. 

"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık süper bir marmelat olmuş. Pastlarda da kullanılabilir sanki. Birşey sormak istiyorum, kestaneler haşlandıktan sonra çatalla ezmek yerine direk rondodan geçirip sonra tencerede kaynatsak nasıl olur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Çok teşekkür ederim, bence de pastalarda ve süt reçelinin kullanıldığı bütün tariflerde kullanılabilir.
      Tabii ki sizin dediğiniz gibi olur, hatta daha iyi bile olabilir.
      Ben çatalla ezdikten sonra pişirdim ama kestane parçacıkları şekerle piştikçe biraz daha kıtır oldular.
      Bu yüzden pürüzsüz olması için çırparken çubuk blenderden daha güçlü olduğu için mutfak robotu kullandım.
      En başta püre yapıldığı zaman tencerenin dibini tutmaması için biraz daha dikkatli olmak, daha sık karıştırmak gerekiyor.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...