YE # 32 ÇORBA TARİFLERİ=ANADOLU ÇORBASI
Yemek etkinliğimizin bu ay ki konusu; Çorba tarifleri.
Ev sahibimiz; Lama Mutfakta blogundan sevgili Lama.
Arkadaşımız yeni anne oldu, bunca işinin arasında etkinliğin ev sahipliğini yapmayı ertelemedi.
Kolay gelsin Lamacım, İnşallah Zeynep bir kaç gün uslu bir kız olur, sende rahat rahat düzenlemeleri yaparsın : )
Gelelim çorba tarifimize;
Bu çorbanın adı, Anadolu çorbası ama ben ona "Allah ne verdiyse, evde ne varsa" çorbası da diyorum.
Çünkü içinde yok yok ama hepsinden azar azar.
Malzemeler az görünebilir ama pişince şiştiklerini unutmayın, fazla malzeme ile lapa gibi bir çorbanız olur.
İçindekilerden bahsedecek olursak, mercimek-pirinç-bulgur-erişte-tarhana, baharat olarakta nane-kırmızı biber-kekik ve salça.
Oldukça doyurucu ve besleyici bir çorba.
"Afiyetle Kalın"
ANADOLU ÇORBASI;
Malzemeler;
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek,
1 yemek kaşığı pirinç,
1 yemek kaşığı bulgur,
2 yemek kaşığı erişte,
2 yemek kaşığı tarhana,
1 küçük boy soğan,1 yemek kaşığı salça,
1 tane et suyu tableti,
yarım çay bardağı zeytinyağ.
Baharatlar;
1 tatlı kaşığı nane,
1 çay kaşığı kırmızı biber,
1 çay kaşığı kekik,
tuz.
Yapılışı;
Zeytinyağının içine rendelediğiniz soğanı ekleyin ve kavurun.
Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ilave edip,bir kaç dakika daha kavurun.
Hemen hemen 5-6 su bardağı su ilave edin,et suyu tabletini de suyun içine atıp,kaynatın.
Mercimek-pirinç-bulgur ve erişteyi kaynayan suya ilave edin.
Tarhanayı soğuk suyla önce çözdürüp,sonra kaynayan suya ekleyin.
İçinde ki et suyu tabletinin tuzunu dikkate alarak tuzunu ilave edin.
Çorba kaynayıp,içinde ki bakliyat pişince ayrı bir tavada zeytinyağı,nane,kırmızı biber ve kekiği kızdırıp çorbanın üzerine ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"