Bu muhallebinin içinde hem portakal kabuğu rendesi, hemde portakal suyu var.
Portakalın mis gibi kokusu ve muhallebinin lezzeti, üzerindeki çikolatalı sosla birleşince ortaya müthiş bir tat çıkıyor.
Sosun üzerine rendenin ince tarafından portakal kabuğuda rendeleyebilirsiniz,hindistan cevizi veya kuruyemişle de süsleyebilirsiniz.
Muhallebiyi yaparken topaklanmaması için, blender veya mikser kullanmanızı öneririm.
"Afiyetle Kalın"
PORTAKALLI-ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ;
Malzemeler;
125 gram margarin,
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
2 bardak toz şeker,
2 paket vanilya,
1 su bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 litre süt.
Çikolata sosu için;
1 paket Dr.Oetker çikolata sosu,
1 su bardağı süt.
TARİFİ;
Margarini eritip,içine unu ekleyip,biraz kavurun.
Ilık olan ve içinde nişastayı erittiğiniz sütü azar azar ekleyip,topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Topaklanma olduysa mikser veya blendır yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Henüz sıvı halde ki karışıma portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyin.
Şeker ve vanilyayı da ekleyerek sürekli karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi yapın.
Küçük bir tencerede süt ile çikolatalı sosu pişirin.
Muhallebiyi kaselere paylaştırıp,üzerine hazırladığınız çikolatalı sostan bir iki kaşık dökün.
Portakal kabuğu veya hindistan cevizi serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
5 Nisan 2008 Cumartesi günü 3.Uluslararası Lale Festivali İstanbul'da başladı.
Festival kapsamında Sultanahmet meydanı da vardı.
Festivalden haberler, Lalelerden oluşan resimleri görmek ve hazırladığım videoyu izlemek için bakınız;
Muhterem'le Geziye; İstanbul'da Lale Zamanı-Sultanahmet