10 Şubat 2007

EV İŞİ KOLAY DÜRÜM

Hafta sonları, ailelerin bir arada olduğu zamanlarda hamur işleri çok tercih edilir.
Pazar kahvaltıları yada akşam üzeri yenen yemekler çok özenlidir.
İşte bu tarif, akşam üzeri ailenizle birlikte yapıp, afiyetle yiyebileceğiniz bir tarif.
Üstelik hemen hemen her markette bulunan gözlemeyi yapmanıza gerek bile yok.
Gözlemeyi hazır alırsanız, ısıtıp içine kıymalı harçtan yerleştirmeniz yeterli.
Bu gözlemeyi yaz tatilimizde Nebiye yengem gözlemelerini de kendisi açarak hazırlamıştı.
Abana'da sahilde ve çarşıda dolaşıp geldiğimizde bu dürümleri pişirmişti.
Temiz havadan sonra bu tür bir yemek büyük bir iştahla yeniyor doğrusu : )
"Afiyetle Kalın"

EV İŞİ KOLAY DÜRÜM;
Malzemeler;
Gözleme için;

1 kilo un,
Tuz ve su.
İç Malzemesi;
500 gram kıyma,
3 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı biber salçası,sıvı yağ,tuz ve baharat.
Salatası için;
1 adet kıvırcık,
4-5 adet taze soğan,
3 adet domates,
Yapılışı;
Gözlemeyi açmak için bir miktar unu ayırın.
Geri kalan una tuz ve su ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru küçük pezilere ayırın.
Ayırdığınız un ile birlikte tabak büyüklüğünde açıp, sacda yada teflon tavada arkalı önlü pişirin.
Pişen gözlemelerin üzerini bez bir örtüyle kapatırsanız hem sıcak, hem yumuşak kalırlar.
Tencereye sıvı yağı ekleyin, kuru soğanları küçük doğrayıp, kavurun.
Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip, tuzunu, salçasını ve diğer baharatlarını ekleyip, pişirin.
Salata malzemelerini temizleyip, doğrayın.
Gözlemenin içine önce kıymalı harçtan sürün, üzerine salata malzemeleri yerleştirip, dürüm yapın.
"Afiyet Olsun"



*Muhteremle Geziye güncellendi!
Kivi bahçesinden hatırladığınız Abana'yı daha yakından tanımak ister misiniz?
Bakınız; Muhterem'le Geziye-Abana

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...