Bu muhallebinin içinde hem portakal kabuğu rendesi, hemde portakal suyu var.
Portakalın mis gibi kokusu ve muhallebinin lezzeti, üzerindeki çikolatalı sosla birleşince ortaya müthiş bir tat çıkıyor.
Sosun üzerine rendenin ince tarafından portakal kabuğuda rendeleyebilirsiniz,hindistan cevizi veya kuruyemişle de süsleyebilirsiniz.
Muhallebiyi yaparken topaklanmaması için, blender veya mikser kullanmanızı öneririm.
"Afiyetle Kalın"
PORTAKALLI-ÇİKOLATA SOSLU MUHALLEBİ;
Malzemeler;
125 gram margarin,
1.5 su bardağı un,
1 su bardağı nişasta,
2 bardak toz şeker,
2 paket vanilya,
1 su bardağı portakal suyu,
1 portakalın kabuğunun rendesi,
2 litre süt.
Çikolata sosu için;
1 paket Dr.Oetker çikolata sosu,
1 su bardağı süt.
TARİFİ;
Margarini eritip,içine unu ekleyip,biraz kavurun.
Ilık olan ve içinde nişastayı erittiğiniz sütü azar azar ekleyip,topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Topaklanma olduysa mikser veya blendır yardımıyla pürüzsüz hâle getirin.
Henüz sıvı halde ki karışıma portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyin.
Şeker ve vanilyayı da ekleyerek sürekli karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi yapın.
Küçük bir tencerede süt ile çikolatalı sosu pişirin.
Muhallebiyi kaselere paylaştırıp,üzerine hazırladığınız çikolatalı sostan bir iki kaşık dökün.
Portakal kabuğu veya hindistan cevizi serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
5 Nisan 2008 Cumartesi günü 3.Uluslararası Lale Festivali İstanbul'da başladı.
Festival kapsamında Sultanahmet meydanı da vardı.
Festivalden haberler, Lalelerden oluşan resimleri görmek ve hazırladığım videoyu izlemek için bakınız;
Muhterem'le Geziye; İstanbul'da Lale Zamanı-Sultanahmet
Selam,arkadasim ben sayfami hirsizlara kaptirdim ve yeni sayfamdan sesleniyorum.Linklerinde degisiklik yapip bu adresi kayit edersen sevinirim.Umarim benim basima gelen baskalarin basina gelmez diyorum,sevgilerimle.
YanıtlaSilhttp://karakazan.blogspot.com
laleler ve muhallebi çok güzel.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar
YanıtlaSilçok güzel görünüyor hem muhallebler hemde laleler..ellerinize sağlık..sevgiler hayırlı cumalar canımmm
YanıtlaSilhayırlı cumalar ablacığım.sevgiler.bol dualı ve yemekli günler diliyorum.tarifler herzamanki gibi muhteşem.öptüm sağlıcakla kal.
YanıtlaSilMerhabalar arkadaşım porselen demlik ailesi olaraktan sanalda yapmış oldugumuz etkinliği biraz dahada geliştirerek dergi basmaya karar verdik ve sizlerden de dergimizde hangi tarif yada sitenizde bulunan tüm tarifler ile isimleriniz ile yer almak ister iseniz bizimle irtibata gecmenizi rica ediyorum .Bugüne kadar etkinlikte yer almış olan arkadaşlar sizlerde hangi tarifleriniz yayınlansın yada yayınlanmasın diyorsanız lütfen bize porselendemlikdergi@hotmail.com adresine mail atınız isim ve site adınızı yazmayı unutmayınız. http://birdemliksohbet.blogspot.com hayırlı cumalar arkadaşım
YanıtlaSilCok harika görünüyor muhallebiler,sunuda cok hos olmus.Ayrica mantili nohutlu corbada harika.Ellerine saglik canim,sevgiyle kal.
YanıtlaSilportakal ve çikolata harika bir ikili zaten, görüntü de nefis olmuş, ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
Tam benlik bir muhallebi o zaman,portakal ve çikolata ikilisi vazgeçemediklerim arasında.
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor.
Gezi fotoğraflarını beğeniyle takip ediyorum...
sevgiler...