IBATECH 4.Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı'na gittiniz mi?
Gitmediyseniz, bugün (Pazar) fuarın son günü, gidip ziyaret edebilirsiniz.
Ben fuara Cumartesi günü gittim.
Yine çok sayıda resim çektim.
Gitmeyi düşünürseniz diye bazı resimleri hemen yayınlıyorum.
Daha sonra ayrıntılı olarak resimlerin hepsini yayınlayacağım.
18 Nisan 2010 Pazar
17 Nisan 2010 Cumartesi
KAHVALTI MASASI-5
Yine şarküteri ürünleri kullanmadığım bir mönü oldu.
Günün tek fiyaskosu, piştikten sonra soğumasına fırsat vermeden kalıbından çıkarmaya çalıştığım ama dibi kalıpta kalan kek oldu : (
Neyse ki tadı yerindeydi, üzerini de orman meyveli krem şanti ile kapladım,
görüntü olarak biraz kendine geldi : )
Kahvaltı mönümüz;
Tavuklu Milföy
Kereviz Salatası
Yumurtalı Pırasa
Soğumasına fırsat vermeden kalıptan çıkardığım için, dibi kalıpta kalan Yaban Mersinli Kek
Peynir Tabağı ( beyaz peynir, kaşar peynir, köy peyniri, Van otlu peyniri, cherry domates)
Kış aylarının vazgeçilmezi tahin-pekmez, kestane balı, çilek reçeli, kaymak.
"Afiyetle Kalın"
Emirgan Korusunda ki gezimizin 2. bölümünde Sarı ve Beyaz Köşkü, Beyaz köşkün önünde ki havuzu ve pek çok lale resmini görebilirsiniz.
Bakınız;
Muhterem'le Geziye-Emirgan Korusu 2010 2.Bölüm
15 Nisan 2010 Perşembe
ENGİNAR YAHNİSİ
Ben genellikle kase şeklinde kullanırım.
Hep içine bir şeyler yerleştirebileceğim şekilde pişiririm.
Bu şekilde doğrayarak pişirmeyi yemek dergisinde görmüştüm, ilk defa denedim.
Evdekiler sonuçtan pek memnun kaldı, severek yendi : )
Enginarı kase şeklinde kullandığınız zaman en güzel enginarı alayım diye düşünüyorsunuz ama bu tarifte enginar kesilerek kullanıldığı için küçük boy olanlardan kullanabilirsiniz.
Enginarla hazırladığım diğer tüm tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)