Bu sıcak günlerde akşam yemeklerinde daha çok salata tüketiyoruz.
İftarda da durum değişmiyor.
Ev halkının da desteği ile akşam iftarda salataya daha çok ağırlık veriyoruz.
Zaten iftarda orucu açıp, bol bol su içince masada kuzu da olsa içtiğiniz su yüzünden gözünüz bir şey görmüyor.
Pirinç salatasını ilk defa ablamda yemiştim.
Hem göze hem damağa hitap eden bu tarifi o günden beri yapıyorum.
İçinde ki malzemelerin renkleri ile cıvıl cıvıl bir görüntüsü var.
Bu tarif pek çok yerde "soğuk pilav" olarak geçiyor.
"Afiyetle Kalın"
16 Ağustos 2010 Pazartesi
12 Ağustos 2010 Perşembe
HÜNKAR BEĞENDİ
Hünkar beğendi, közlenmiş patlıcan ile beşamel sosun bir araya gelmesinden oluşuyor.
Tabii üzerine yerleştirilen parça eti unutmamak lazım.
Patlıcanı közledikten sonra beğendinin pürüzsüz olmasını istiyorsanız, patlıcanı robotta parçalayın.
Hünkar beğendi, Ramazan'da iftar davetleri için kullanabileceğiniz tam bir ziyafet yemeği.
Tarifi, Lezzet dergisinin Kasım 2009 eki "Bayram Yemekleri" kitapçığından aldım.
"Afiyetle Kalın"
HÜNKAR BEĞENDİ;
Malzemeler;
500 gram dana kuşbaşı,
2 adet soğan,
2 adet domates,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Yarım çay kaşığı tarçın (ben kullanmadım)
1 çay bardağı sıcak su,
Zeytinyağı,
Karabiber,
Beğendi için;
4 adet patlıcan,
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 su bardağı süt,
50 gram kaşar peyniri,
Tuz.
Servis için;
Közlenmiş sivri biber ve domates.
TARİFİ;
Kuşbaşı eti, tencerede yüksek ısıda kavurun.
Üzerine sıcak su ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et yumuşayınca 1 küçük çay bardağı zeyitinyağı ilave edin.
Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın ve etle birlikte kavurun.
En son biber salçasını ekleyip, salçanın çiğ kokusu gidene kadar kavurun.
Beğendiyi yapmak için;
Patlıcanı yıkayıp, çatalla her yerinden delin.
Ocakta közleyip, sıcakken kabuklarını soyun.
Közlenen patlıcanları mutfak robotu yada bıçakla püre haline getirin.
Tereyeğını eritip, unu kavurun, sıcak sütü ekleyip, pütürsüz olucaya kadar gerekirse el blenderi ile iyice karıştırın.
Beşamel sosa patlıcan püresini ve tuzunu ilave edip, karıştırın.
Beğendiyi servis tabağına yerleştirin.
Üzerine pişirdiğiniz eti, sosu ile birlikte yerleştirin.
Közlenmiş sivri biber ve domates ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Tabii üzerine yerleştirilen parça eti unutmamak lazım.
Patlıcanı közledikten sonra beğendinin pürüzsüz olmasını istiyorsanız, patlıcanı robotta parçalayın.
Hünkar beğendi, Ramazan'da iftar davetleri için kullanabileceğiniz tam bir ziyafet yemeği.
Tarifi, Lezzet dergisinin Kasım 2009 eki "Bayram Yemekleri" kitapçığından aldım.
"Afiyetle Kalın"
HÜNKAR BEĞENDİ;
Malzemeler;
500 gram dana kuşbaşı,
2 adet soğan,
2 adet domates,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
Yarım çay kaşığı tarçın (ben kullanmadım)
1 çay bardağı sıcak su,
Zeytinyağı,
Karabiber,
Beğendi için;
4 adet patlıcan,
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 su bardağı süt,
50 gram kaşar peyniri,
Tuz.
Servis için;
Közlenmiş sivri biber ve domates.
TARİFİ;
Kuşbaşı eti, tencerede yüksek ısıda kavurun.
Üzerine sıcak su ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et yumuşayınca 1 küçük çay bardağı zeyitinyağı ilave edin.
Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın ve etle birlikte kavurun.
En son biber salçasını ekleyip, salçanın çiğ kokusu gidene kadar kavurun.
Beğendiyi yapmak için;
Patlıcanı yıkayıp, çatalla her yerinden delin.
Ocakta közleyip, sıcakken kabuklarını soyun.
Közlenen patlıcanları mutfak robotu yada bıçakla püre haline getirin.
Tereyeğını eritip, unu kavurun, sıcak sütü ekleyip, pütürsüz olucaya kadar gerekirse el blenderi ile iyice karıştırın.
Beşamel sosa patlıcan püresini ve tuzunu ilave edip, karıştırın.
Beğendiyi servis tabağına yerleştirin.
Üzerine pişirdiğiniz eti, sosu ile birlikte yerleştirin.
Közlenmiş sivri biber ve domates ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
11 Ağustos 2010 Çarşamba
HAYIRLI RAMAZANLAR!
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)