21 Haziran 2012 Perşembe

ENGİNAR EZMESİ

Muhterem'le Afiyetle
Sezonun son enginar tarifini verip, enginara  şimdilik veda ediyorum.
Enginarı her hâli ile pişirdim, gördüğüm pek çok tarifi denedim.
Püre halinde ezmesini yapmak bu seneye kısmet oldu.
Bazen pazarda küçük boyda enginar oluyor, içini dolduramayacağınız kadar küçük olabiliyorlar.
Bu tarifi görüntüsü ve boyutları çok iyi olmayan enginarla yapabilirsiniz.
Sonuçta haşlandıktan sonra robotun içinde püre haline geliyorlar.
Pek çok ezme tarifi var ama bu tarif  birazda doğaçlama ortaya çıktı.
Enginar ile hünkar beğendi yaptığım gün, kavrulmuş unun, enginarla bir arada çok güzel olduğunu fark ettim.
Hemen ertesi hafta aldığım enginarları bu şekilde hazırladım.
Servis için kase halinde enginarda kullanabilirsiniz, servis tabağında da sunum yapabilirsiniz.

Enginar ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri 
"Afiyetle Kalın"

ENGİNAR EZMESİ;
Malzemeler;
4 adet enginar,
Yarım Limon,
2 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz.
Ayrıca üzeri için;
Tereyağ,
Kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Enginarları limon ile ovun ve kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Mutfak robotunda haşlanan enginarları püre haline getirin.
Tencereye tereyağ ekleyin, içine unu ilave edip, un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Üzerine püre halinde ki enginarları ilave edip, biraz daha kavurun.
İçine ılık halde ki sütü ve tuzunu ilave edip, karıştırarak pürüzsüz hale getirin.
Topaklanma olursa el blenderi kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız ezmeyi servis tabağına yerleştirin.
Üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin, kırmızı pul biber serpin.
Sıcak veya ılık halde servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Uzun zamandır merakla beklenen İsmek Feshane Sergisi 5-17 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlendi.
Sergiye ait tüm resimleri bölümler halinde yayınlamaya başlıyorum.
İlk bölümde sergi hakkında ki izlenimlerimi yazdım, ayrıca sergide çektiğim resimlerin kısa bir özetini ilk bölümde görebilirsiniz.

18 Haziran 2012 Pazartesi

KARPUZ KOKTEYLİ

Muhterem'le Afiyetle
Geçen hafta İstanbul'da çok bunaltıcı bir hava vardı.
Bugünler de ise sıcak ama en azından rüzgarlı bir hava var, rüzgar biraz olsun sıcağa dayanma gücü veriyor.
Sıcak yaz aylarında ferahlatacak içecek arayışına gireriz.
En favori içeceğimiz de limonatadır.
Gazlı içecekler ise sağlıklı yaşama önem verenlerin masasında kendisine yer bulamaz.
Meyvelerin suyu ile bir kaç farklı malzemeyi bir araya getirip, farklı içecekler elde edebilirsiniz.
Bu tarif Sofra Dergisinden, adının karpuz kokteyli olduğuna aldanmayın, içinde kesinlikle alkollü bir şey yok.
Eve aldığınız karpuz çok büyükse, bitiremiyorsanız bu tarifle karpuzunuzu içeceğe dönüştürebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"