Uzun zamandır sebze yada meyve dosyası hazırlamamıştım, tam mevsimindeyken pazı ile yapabileceğiniz tarifleri bir araya getirdim.
Pazı yaz aylarında da bulunsa da aslen kış sebzesidir.
Sağlam saplarına inat, narin yaprakları vardır.
Dolma sarılan bütün yapraklar haşlanırken, pazının kaynar suya girip çıkması bile yumuşaması için yeterli olur.
*Pazı bahçesinin resimlerini geçen yaz köyde çektim.
23 Ocak 2014 Perşembe
22 Ocak 2014 Çarşamba
KIRMIZI PANCAR CİPSİ
Kırmızı pancarın faydaları saymakla bitmez, bu faydalı sebzeyi sık sık tüketmek lazım ama yoğun toprak kokusu gibi bazı sebeplerden ne yazık ki gereken ilgiyi göremiyor.
Özellikle çocuklara bu tür sebzeleri yedirmek için farklı yöntemler kullanılabilir.
Cips yapmak bu yöntemlerin arasında başı çekiyor.
Cips sevmeyen çocuk neredeyse yok gibidir.
Pancarı cips şeklinde hazırlayınca çok sevileceğinden emin olabilirsiniz.
Çıtır çıtır haliyle özellikle yoğurtlu dip sos ile nefis bir atıştırmalık.
Pancar cipsi yurt dışında hazır ürün olarak (Beetroot Chips) satılan bir cips çeşidi ama ülkemizde böyle bir cips çeşidi şimdilik yok.
Daha önce yayınladığım kırmızı pancar tariflerim burada
" Afiyetle Kalın"
KIRMIZI PANCAR CİPSİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar,
3 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber.
Dip sos için;
1 su bardağı yoğurt,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı kuru nane.
PANCAR CİPSİ TARİFİ;
Pancarları yıkayın, dış kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayın, eğer varsa mandolin rendenin ince kısmı ile dilimleyin.
Dilimlediğiniz pancarlara zeytinyağ, tuz, kuru nane, kırmızı pul biber ve sevdiğiniz diğer baharatlardan ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp harmanlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine pancar dilimlerini dizin.
Orta dereceli (140-150 derece) fırında pişirin.
Not;
Fırın ısısı yüksek olursa hemen kuruyup, kömürleşebilir.
Cipslerin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirerek daha çabuk suyunu kaybetmesini sağlayın.
Not;
Fırından çıkınca nemli ve yumuşak olabilir tepsinin içinde soğuduğu zaman çıtırlaşacaktır.
Çıtır çıtır olan pancar dilimlerini servis tabağına yerleştirin.
Baharatlarla tatlandırdığınız yoğurtla birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Özellikle çocuklara bu tür sebzeleri yedirmek için farklı yöntemler kullanılabilir.
Cips yapmak bu yöntemlerin arasında başı çekiyor.
Cips sevmeyen çocuk neredeyse yok gibidir.
Pancarı cips şeklinde hazırlayınca çok sevileceğinden emin olabilirsiniz.
Çıtır çıtır haliyle özellikle yoğurtlu dip sos ile nefis bir atıştırmalık.
Pancar cipsi yurt dışında hazır ürün olarak (Beetroot Chips) satılan bir cips çeşidi ama ülkemizde böyle bir cips çeşidi şimdilik yok.
Daha önce yayınladığım kırmızı pancar tariflerim burada
" Afiyetle Kalın"
KIRMIZI PANCAR CİPSİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar,
3 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber.
Dip sos için;
1 su bardağı yoğurt,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı kuru nane.
PANCAR CİPSİ TARİFİ;
Pancarları yıkayın, dış kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayın, eğer varsa mandolin rendenin ince kısmı ile dilimleyin.
Dilimlediğiniz pancarlara zeytinyağ, tuz, kuru nane, kırmızı pul biber ve sevdiğiniz diğer baharatlardan ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp harmanlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine pancar dilimlerini dizin.
Orta dereceli (140-150 derece) fırında pişirin.
Not;
Fırın ısısı yüksek olursa hemen kuruyup, kömürleşebilir.
Cipslerin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirerek daha çabuk suyunu kaybetmesini sağlayın.
Not;
Fırından çıkınca nemli ve yumuşak olabilir tepsinin içinde soğuduğu zaman çıtırlaşacaktır.
Çıtır çıtır olan pancar dilimlerini servis tabağına yerleştirin.
Baharatlarla tatlandırdığınız yoğurtla birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
20 Ocak 2014 Pazartesi
SALÇALI-CEVİZLİ RULO POĞAÇA
Çocukluğumda sokakta oynarken acıktığımız zaman arkadaşlarımın önemli bir kısmı evden salçalı ekmek alıp yerdi.
Biz salçalı ekmeğe pek alışık olmadığımız için şaşırırdım ve tadını yadırgardım.
Eskiden margarinin bu kadar zararlı olduğunu bilmediğimiz için bizde ekmeğe Sana yağ sürülürdü.
Bana halen salçalı ekmek fikri tuhaf geliyor, çiğken salça yenmezmiş gibi geliyor.
Salçayı yemeklerde severim, yoğurtlu salataların üzerine ve yoğurtlu makarnanın üzerine salçalı sos hazırlamaya bayılırım.
Bu tarifte salça başrolde, rulo poğaçanın arasına salça harika bir renk ve tat veriyor.
Bu tarifi elinizde Muhammara-Kahvaltılık Sos varsa onunla da yapabilirsiniz.
Ben denedim, muhammarayla da çok güzel oluyor.
Salçalı, cevizli rulo poğaçayı geçen hafta gelen misafirlerime de hazırladım, çay masasının resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Biz salçalı ekmeğe pek alışık olmadığımız için şaşırırdım ve tadını yadırgardım.
Eskiden margarinin bu kadar zararlı olduğunu bilmediğimiz için bizde ekmeğe Sana yağ sürülürdü.
Bana halen salçalı ekmek fikri tuhaf geliyor, çiğken salça yenmezmiş gibi geliyor.
Salçayı yemeklerde severim, yoğurtlu salataların üzerine ve yoğurtlu makarnanın üzerine salçalı sos hazırlamaya bayılırım.
Bu tarifte salça başrolde, rulo poğaçanın arasına salça harika bir renk ve tat veriyor.
Bu tarifi elinizde Muhammara-Kahvaltılık Sos varsa onunla da yapabilirsiniz.
Ben denedim, muhammarayla da çok güzel oluyor.
Salçalı, cevizli rulo poğaçayı geçen hafta gelen misafirlerime de hazırladım, çay masasının resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)