22 Ocak 2014 Çarşamba

KIRMIZI PANCAR CİPSİ

pancar cipsi
Kırmızı pancarın faydaları saymakla bitmez, bu faydalı sebzeyi sık sık tüketmek lazım ama yoğun toprak kokusu gibi bazı sebeplerden ne yazık ki gereken ilgiyi göremiyor.
Özellikle çocuklara bu tür sebzeleri yedirmek için farklı yöntemler kullanılabilir.
Cips yapmak bu yöntemlerin arasında başı çekiyor.
Cips sevmeyen çocuk neredeyse yok gibidir.
Pancarı cips şeklinde hazırlayınca çok sevileceğinden emin olabilirsiniz.
Çıtır çıtır haliyle özellikle yoğurtlu dip sos ile nefis bir atıştırmalık.
Pancar cipsi yurt dışında hazır ürün olarak (Beetroot Chips) satılan bir cips çeşidi ama ülkemizde böyle bir cips çeşidi şimdilik yok.
Daha önce yayınladığım kırmızı pancar tariflerim burada
" Afiyetle Kalın"

  Pancar cipsi
KIRMIZI PANCAR CİPSİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar,
3 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber.
Dip sos için;
1 su bardağı yoğurt,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı kuru nane.

Beetroot Chips
PANCAR CİPSİ TARİFİ;
Pancarları yıkayın, dış kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayın, eğer varsa mandolin rendenin ince kısmı ile dilimleyin.

Beetroot Chips
Dilimlediğiniz pancarlara zeytinyağ, tuz, kuru nane, kırmızı pul biber ve sevdiğiniz diğer baharatlardan ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp harmanlayın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine pancar dilimlerini dizin.

Orta dereceli (140-150 derece) fırında pişirin.
Not;
Fırın ısısı yüksek olursa hemen kuruyup, kömürleşebilir.
Cipslerin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirerek daha çabuk suyunu kaybetmesini sağlayın.
Not;
Fırından çıkınca nemli ve yumuşak olabilir tepsinin içinde soğuduğu zaman çıtırlaşacaktır.
Çıtır çıtır olan pancar dilimlerini servis tabağına yerleştirin.
Baharatlarla tatlandırdığınız yoğurtla birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun" 


9 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Harika bir şey olmuş….. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim seldacım, benden de sevgiler :)

      Sil
  2. eminim güzeldir şu alette süpermiş bende alayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle almalısın Ayşecim, yemek hazırlarken, özellikle salata hazırlarken çok güzel sonuçlar alıyorsun.
      Bütün sebzeleri tül gibi incecik doğrayabiliyor, şeklini bozmadan rendeleyebiliyor.

      Sil
  3. Adsız18:33

    Ne kadar sure pisirmek gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      15 dakika bir tarafını, 15 dakika diğer tarafını toplam 30 dakika pişirin.

      Sil
  4. Teşekkür ederim canım, sık sık uğruyorum merak etme :)

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor, hemen deneyeceğim. Mandolinin ondüla bıçağıyla doğrasak olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Açıkçası Mandolin rendenin ondüla bıçağının şeklini bilmiyorum.
      Fakat sebzeyi ince kesmeye yarıyorsa, onunla yapabilirsiniz.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...