Kışlık hazırlıklarınızı tamamladınız mı?
Ya da pek çok kişi gibi sebze-meyve fiyatları yüzünden bu sene fazla bir şey yapmamaya mı karar verdiniz?
Bu yaz sebzelerin, özellikle domatesin fiyatı ev hanımlarını fazlasıyla üzdü.
Taze olarak tüketmek dışında, kışlık hazırlık olarak menemen yapmak için kilolarca domatese ihtiyaç oluyor.
Bu sene düşmek bilmeyen fiyatlar yüzünden eminim pek çok evde menemen, domates sosu yapılmadı😔
9 Ekim 2018 Salı
4 Ekim 2018 Perşembe
BAMYA DOLMASI
Başlığı görünce "Bamya dolması mı? yok artık" dediğinizi duyar gibiyim.
Bu tarifle ilk karşılaştığımda bende aynı tepkiyi vermiştim.
Bamya dolması için büyük boy bamya da kullansanız çok emek isteyen bir tarif.
Bazı tariflerde bamyanın külah kısmı kesiliyor ve içine kıymalı harç dolduruluyor.
Ben ilk bamyaları o şekilde doldurmaya çalıştım ama çok oyalayınca karnıyarık gibi karnını kesip doldurmaya karar verdim.
Emin olun bu şekilde yapmak çok daha kolay oldu.
Bamya demek, limon suyu ile oluşan ekşilik demek, bu sebeple dolma içini zeytinyağlı hazırladım.
Bol bol limon ile pişirdim.
Limon hem ekşili tadını oluşturdu, hemde bamyanın sevilmeyen salyasının çıkmasını engelledi.
Tadı nasıldı derseniz, yaparken çok emek verilen ama bir çırpıda biten yaprak sarması gibiydi 😍
"Afiyetle Kalın"
Bu tarifle ilk karşılaştığımda bende aynı tepkiyi vermiştim.
Bamya dolması için büyük boy bamya da kullansanız çok emek isteyen bir tarif.
Bazı tariflerde bamyanın külah kısmı kesiliyor ve içine kıymalı harç dolduruluyor.
Ben ilk bamyaları o şekilde doldurmaya çalıştım ama çok oyalayınca karnıyarık gibi karnını kesip doldurmaya karar verdim.
Emin olun bu şekilde yapmak çok daha kolay oldu.
Bamya demek, limon suyu ile oluşan ekşilik demek, bu sebeple dolma içini zeytinyağlı hazırladım.
Bol bol limon ile pişirdim.
Limon hem ekşili tadını oluşturdu, hemde bamyanın sevilmeyen salyasının çıkmasını engelledi.
Tadı nasıldı derseniz, yaparken çok emek verilen ama bir çırpıda biten yaprak sarması gibiydi 😍
"Afiyetle Kalın"
29 Eylül 2018 Cumartesi
TAZE İNCİRLİ MUHALLEBİ
İncir, yaz bitiminin en güzel meyvelerinden biridir.
Ağustos ortası veya sonunda tezgahlarda görünmeye başlar.
Bu sene incir mevsimi başladığında köydeydik, bol bol taze incir yeme fırsatı bulduk.
İncir zamanında, yemek misafirlerime tatlı olarak incir ikram ettim.
Bazen köyde hediye olarak o kadar çok incir geliyor ki, onları değerlendirmek için marmelat yapıp, İstanbul'a getirdiğim oluyor.
Bugünkü tarifimi İstanbul'da hazırlamıştım.
İnciri dilimleyerek muhallebinin içinde dekoratif olarak, püre yaparak da üzerinde kullandım.
Bu tarifle muhallebinin hatırına çocuklar bile incir yiyebilir 😊
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Ağustos ortası veya sonunda tezgahlarda görünmeye başlar.
Bu sene incir mevsimi başladığında köydeydik, bol bol taze incir yeme fırsatı bulduk.
İncir zamanında, yemek misafirlerime tatlı olarak incir ikram ettim.
Bazen köyde hediye olarak o kadar çok incir geliyor ki, onları değerlendirmek için marmelat yapıp, İstanbul'a getirdiğim oluyor.
Bugünkü tarifimi İstanbul'da hazırlamıştım.
İnciri dilimleyerek muhallebinin içinde dekoratif olarak, püre yaparak da üzerinde kullandım.
Bu tarifle muhallebinin hatırına çocuklar bile incir yiyebilir 😊
Taze incirle hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)