Bu yıl Kurban Bayramı bizim ailede hem hüzünlü, hemde sevinçli geçti.
Annem 6 yıldır gitmek için kuranın çıkmasını beklediği hacca bu yıl gidebildiği için çok sevindik ama annem, abim, yengem bayramda yanımızda olmadığı için hüzünlendik.
Hacca abim ve yengemde gitti, yeğenlerim burada kaldılar.
Bayram sabahı yeğenlerim, eşim, bayram tatili için gelen oğlum ve kızımla birlikte bayram kahvaltısı yaptık.
Kahvaltıdan sonra oğlum bizi İstanbul turuna çıkardı.
Bayram tatili 9 günlük olunca pek çok kişi şehir dışına çıktı, bu sebeple İstanbul'da trafik biraz rahatladı.
1. gün kurban kesim işleri sebebi ile gezmeye vakit ayıramayanlar sayesinde bomboş yollarda rahat bir gezi yaptık.
İlk gün Otağtepe-Mihrabat Korusu-Hz.Yuşa Tepesi-Anadolu Feneri-Poyrazköy'ü gezdik.
Trafik boş olmasaydı bir güne bu kadar çok yer sığdırmamızın imkanı yoktu.
2.gün Yeniköy'e ablamı ziyarete gittik ama artık herkes yollarda olduğu için Haliç'ten Zincirlikuyu'ya bile 1,5 saatte ancak varabildik.
3.gün Avcılar'a eşimin abisini ziyarete gittik, dönüşte 7.Beyoğlu Sahaf Festivali'ne gittik.
4.gün Altunizade'ye bayram ziyaretine gittik, dönüşte uzun zamandır gitmek istediğim Şakirin Camii'ne gittik.
Çamlıca Tepesine de uğradık ama hava o kadar soğuk ve rüzgarlıydı ki daha fazla duramayıp, döndük.
Cumartesi günü kızkardeşimden piknik teklifi geldi, öğleden sonra gittiğimiz Belgrad ormanında akşam 9'a kadar kaldık.
Bayramda gezdiğimiz yerleri ayrıntılı ve bol resimli olarak gezi sayfamda yayınlamaya başladım, buradan takip edebilirsiniz.
Bu arada, annemler 40 günlük ayrılığın ardından İnşallah yarın akşam dönecekler.
23 Ekim 2013 Çarşamba
14 Ekim 2013 Pazartesi
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!
Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
KURBAN BAYRAMINDA LAZIM OLABİLECEK TARİFLER;
"Afiyetle Kalın"
KURBAN BAYRAMINDA LAZIM OLABİLECEK TARİFLER;
"Afiyetle Kalın"
8 Ekim 2013 Salı
KANLICA MANTARLI MAKARNA
Kanlıca mantarı doğal mantarlar arasında benim en sevdiğim mantardır.
Kültür mantarının pek tadı yoktur ama kanlıca mantarı tadı tuzu olan, yediğinizde et yemiş gibi ağzınızda tat bırakan bir mantardır.
Kastamonu ve Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesinde çok bilinir.
Bazı yörelerde "Çintar" "Melki mantarı" "Çam mantarı" olarak biliniyormuş.
Kanlıca mantarı köknar ve çam ağaçlarının altında yetişiyormuş.
Tadı ete benzer, rengi koyu turuncudur ve yıpranan, hava ile temas eden yerleri yeşile döner.
İlkbahar ve sonbaharda yağmur mevsimlerinde ortaya çıkar, pazar tezgahlarında görünür.
Kurak geçen mevsimlerde fazla olmadığı için kilosu 15-20 hatta 25 liraya kadar çıkar.
Doğal mantarlar ile ilgili hazırladığım bol resimli yazı 👉BURADA
Bu tarifte görmüş olduğunuz mantarları bir kaç hafta önce eşimin yeğeni Kastamonu'dan getirdi.
Büyük boyda olanları soğanla kavurarak, küçüklerini de makarnaya sos yaparak değerlendirdim.
Soğan ve biberle kavurunca yeterince güzel oluyor ama makarnaya da çok yakışıyor, tek başına bile doyurucu bir öğün oldu.
"Afiyetle Kalın"
Kültür mantarının pek tadı yoktur ama kanlıca mantarı tadı tuzu olan, yediğinizde et yemiş gibi ağzınızda tat bırakan bir mantardır.
Kastamonu ve Bolu başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesinde çok bilinir.
Bazı yörelerde "Çintar" "Melki mantarı" "Çam mantarı" olarak biliniyormuş.
Kanlıca mantarı köknar ve çam ağaçlarının altında yetişiyormuş.
Tadı ete benzer, rengi koyu turuncudur ve yıpranan, hava ile temas eden yerleri yeşile döner.
İlkbahar ve sonbaharda yağmur mevsimlerinde ortaya çıkar, pazar tezgahlarında görünür.
Kurak geçen mevsimlerde fazla olmadığı için kilosu 15-20 hatta 25 liraya kadar çıkar.
Doğal mantarlar ile ilgili hazırladığım bol resimli yazı 👉BURADA
Bu tarifte görmüş olduğunuz mantarları bir kaç hafta önce eşimin yeğeni Kastamonu'dan getirdi.
Büyük boyda olanları soğanla kavurarak, küçüklerini de makarnaya sos yaparak değerlendirdim.
Soğan ve biberle kavurunca yeterince güzel oluyor ama makarnaya da çok yakışıyor, tek başına bile doyurucu bir öğün oldu.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)