Bu akşam yemeği masasını 10 gün önce abim, yengem ve yeğenlerim için hazırladım.
Annem yaz tatilinden henüz dönmediği için aramızda yoktu.
O günlerde havalar çok sıcaktı, bu sebeple çorba yapmadım.
Ana yemek olarak Karnıyarık hazırladım.
Ayrıca et kavurma ve et suyuna pilav yaptım.
Sıcak havalarda ben masamdam yoğurtlu salataları hiç eksik etmem, o gün yoğurtlu salata olarak kabak salatası hazırladım.
Birde ayrıca kıvırcık salata yaptım.
Tatlı olarak havanın sıcak olması sebebi ile İncirli parfe hazırladım.
Bugün İstanbul ve yurdun pek çok yeri hem yağışlı, hemde çok soğuktu, şimdi bu yazıyı yazarken "vay be, 10 gün önce sıcaktan duramıyorduk" diye düşündüm😕
"Afiyetle Kalın"
30 Eylül 2017 Cumartesi
26 Eylül 2017 Salı
İNCİRLİ PARFE
Bugün incirler bitmeden, havalar soğumadan incirle hazırladığım parfe tarifini vereyim.
Bir sonra ki bölümde ise bu parfenin mönüsünde yer aldığı akşam yemeğinin resimlerini yayınlayacağım.
Bir sonra ki bölümde ise bu parfenin mönüsünde yer aldığı akşam yemeğinin resimlerini yayınlayacağım.
24 Eylül 2017 Pazar
PATLICANLI ZARF BÖREĞİ
Zarf böreği, 2 çeşit yapılışı olan hem değişik hemde pratik bir börek tarifi.
Bu bölümde gördüğünüz şekli zarf böreği denince hemen akla gelen modelidir.
Bu modelde börek büyük bir zarf şeklinde hazırlanıyor.
Bu şekil zarf böreğinde börek piştikten sonra servisten önce kesiliyor.
Birde yufkanın, pişmeden önce kare kare kesilerek, küçük zarflar şeklinde hazırlandığı bir çeşidi var.
O börekte iç malzemesinde daha özgürsünüz çünkü küçük bohça şeklinde olduğu için iç malzemesi servis esnasında dökülmeden içinde kalabiliyor.
Bu sebeple bezelyeli börek yapacağım zaman her zaman küçük zarf böreği tarifi uygularım.
Küçük zarf böreğinin görüntüsü ve tarifi 👉BURADA
Tarifimize dönersek, bu sefer iç malzemesi olarak yaz aylarının en sevilen sebzelerinden olan patlıcan kullandım.
Patlıcanla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Ben bu tarif için patlıcanı hazırladım ama eğer elinizde akşamdan kalma patlıcan yemeği varsa onu da kullanabilirsiniz.
Bu böreği kestiğiniz zaman milföy böreğini hiç kesmeden kapattığınız boyutlarında 8 adet börek çıkıyor.
Eğer bu boyutun büyük olduğunu düşünüyorsanız, o zaman tam ortasından bir kere daha kesin.
O zaman küçük ama daha çok (16 adet) börekleriniz olacak.
Yufkalara sürdüğümüz sos malzemesi sadece yağ ve sudan oluşuyor.
Bazı yerlerde sos için kabartma tozu, yoğurt veya soda gibi malzemeler görüyorum ama ben bu tarifte kullanmıyorum.
"Afiyetle Kalın"
Bu bölümde gördüğünüz şekli zarf böreği denince hemen akla gelen modelidir.
Bu modelde börek büyük bir zarf şeklinde hazırlanıyor.
Bu şekil zarf böreğinde börek piştikten sonra servisten önce kesiliyor.
Birde yufkanın, pişmeden önce kare kare kesilerek, küçük zarflar şeklinde hazırlandığı bir çeşidi var.
O börekte iç malzemesinde daha özgürsünüz çünkü küçük bohça şeklinde olduğu için iç malzemesi servis esnasında dökülmeden içinde kalabiliyor.
Bu sebeple bezelyeli börek yapacağım zaman her zaman küçük zarf böreği tarifi uygularım.
Küçük zarf böreğinin görüntüsü ve tarifi 👉BURADA
Tarifimize dönersek, bu sefer iç malzemesi olarak yaz aylarının en sevilen sebzelerinden olan patlıcan kullandım.
Patlıcanla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Ben bu tarif için patlıcanı hazırladım ama eğer elinizde akşamdan kalma patlıcan yemeği varsa onu da kullanabilirsiniz.
Bu böreği kestiğiniz zaman milföy böreğini hiç kesmeden kapattığınız boyutlarında 8 adet börek çıkıyor.
Eğer bu boyutun büyük olduğunu düşünüyorsanız, o zaman tam ortasından bir kere daha kesin.
O zaman küçük ama daha çok (16 adet) börekleriniz olacak.
Yufkalara sürdüğümüz sos malzemesi sadece yağ ve sudan oluşuyor.
Bazı yerlerde sos için kabartma tozu, yoğurt veya soda gibi malzemeler görüyorum ama ben bu tarifte kullanmıyorum.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)