5 Kasım 2006 Pazar

SEBZELİ GÖKKUŞAĞI

Bu tarifi hangi kategoriye yerleştireyim diye epey düşündüm, aperatifler diye bir kategori bile açmayı düşündüm ama aperatif daha çok yemekten önce içilen iştah açıcı içkiye denirmiş.
Atıştırmalıklar, ortaya karışık gibi aklıma bir çok isim geldi.
Bazısına güldüm geçtim tabii.
Meze olmaz, salatada pek değil, şimdilik yemekler kategorisine yerleştirip, daha sonra uygun isim bulursam değiştiririm.
Ben aslında Çin usulü sebze kavurmaya niyetlendim, ortaya bu çıktı.
En büyük sorun soya filizini bulmaktı.
Çoğu büyük marketlerde aradım, sonunda Carrefour'da buldum.
Soya filizini çok severim, kavurmasıda çok güzel olur.
Bu sebzelerin içinde en nazlısı, kabaktı.
Göz açıp kapayana kadar haşlanmış ve yumuşamıştı.
İsterseniz ortaya sarımsaklı yoğurt yerleştirin, isterseniz ince şeritler halinde doğranıp, kavrulmuş biftek yerleştirin, karar sizin.

*Kategori isminde kararsız kalmıştım,yorum yazıp"garnitürler olabilir" diyen gulizcenin fikri hoşuma gitti.
Hemen garnitürler kategorisi açıp, bu tarifi oraya yerleştiriyorum.Teşekkürler gulizce.
*Bu arada Lama mutfakta "süper yemekler"olabilir demiş, sağol canım ama mütevaziliği elden bırakmamak lazım.

"Afiyetle Kalın"
SEBZELİ GÖKKUŞAĞI;
Malzemesi;

 2 adet büyük boy patates,
2 adet büyük kırmızı biber,
2 adet kabak,
250 gram taze fasulye,
2 adet büyük havuç,
3 adet çarliston biber,
1 kutu soya filizi konservesi,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
3 parça biftek,
Tuz,sıvı yağ.
TARİFİ;
 Bütün sebzeleri ince şeritler halinde doğrayın, sertliklerine göre uygun süre haşlayın.
Soya filizini süzün, tabağa hazırladığınız sebzeleri yerleştin.
Ortasına isterseniz sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökebilirsiniz.
Ya da 3 parça bifteği şeritler halinde kesip tavada kavurun, suyu ve yağı ile birlikte sebzelerin ortasına yerleştirebilirsiniz.
Sebzeleriniz haşlandıktan sonra biraz tuz ve sıvıyağ ile tatlandırmayı unutmayın.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...