Kuzu kulağını bilir misiniz?
Benim daha önce bildiğim ama hiç kullanmadığım bir ottu.
Denedikten sonra (özellikle şehriyeli salatasını) vazgeçemediğimiz bir lezzet oldu.
Kuzu kulağının en ilginç özelliği ekşi tadı.
Salatanıza limon eklemenize gerek kalmayacak kadar ekşi bir tadı var.
Bahar aylarında tezgahları süslemeye başlar, sonra bir görünüp, bir kaybolur.
Bugünlerde yine tezgahlardaki yerini aldı.
Kuzu kulağını diğer otlardan nasıl ayırt edeceksiniz;
Koyu pembe köklerinden ve parlak ve narin olmayan sağlam yapraklarından.
Kuzu kulağı salatası için öneriler;
Ben ilk yaptıklarımda sadece kuzu kulağı,taze soğan ve beyaz peynir kullanıyordum.
Sonra yemek dergilerinden birinde şehriyeli bir tarif gördüm onu yapmaya başladım.
Birde taze soğan yerine küçük bir kuru soğanı, yağda hafif kavurup, ekliyorum.
Şehriye olarak yıldız şeklinde olanı kullanırsanız, yeşil yaprakların üzerinde çiçek açmış gibi çok hoş bir görüntü elde edersiniz.
Beyaz peynirden asla vazgeçmeyin,renk vermesi için taze reyhan kullanın.
Kurutulmuş domateste kullanabilirsiniz.
Süslemek için cherry domateste çok yakışıyor.
Not;
Kuzu kulağı hakkında yazılan bilgilerin arasında "romatizma-böbrek-gut hastalığı olanların kuzu kulağı yememesi" öneriliyor.
"Afiyetle Kalın"
ŞEHRİYELİ KUZU KULAĞI SALATASI;
Malzemeler;
1 demet kuzu kulağı,
1 çay bardağı haşlanmış yıldız şehriye,
100 gram beyaz peynir,
1 adet küçük kuru soğan,
3-4 kaşık zeytinyağ,tuz.
Yapılışı;
Kuzu kulağını iyice yıkayıp,süzün.
Sert olan saplarını isterseniz koparıp,atın.
Yapraklarını elinizle iri iri koparak salata kasesine yerleştirin.
Kuru soğanı çok küçük doğrayarak,yağda hafifçe kavurun.
Soğanları soğuduktan sonra salatanın içine ekleyin.
Haşlanmış şehriyeyi ve salatanın tuzunu ekleyip,karıştın.
Servis tabağına yerleştirdikten sonra üzerini taze reyhan yaprakları ve beyaz peynir dilimleri ile süsleyin.
NOT;
Bu tarif için kuzu kulağı yerine roka da kullanabilirsiniz..
"Afiyet Olsun"
yeni haftanız mutluluklar getirsin..sevgiler
YanıtlaSilDaha önce denemediğim bir lezzet.Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilsevgiler...
hiç yemedim tadı nasıl acaba
YanıtlaSilellerine sağlık görüntü süper
iyi haftalar
sevgiler
Cok degisik bir tarifmis,ellerine saglik...güzel bir hafta dilerim
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok güzel olmuş bende kuzukulağına bayılırım.
YanıtlaSilsayfamda seni bekleyen bir ödül var kabul edersen çok sevinirim
Tam diyetlik oldu bu tarif. Ellerine saglik Muhterem..
YanıtlaSilMuhteremcim merhaba,
YanıtlaSilKuzu kulağı dedin de, beni taaa çocukluğum yıllarına götürdün. Memleketimizdeyken, ilkokulda arkadaşlarla birlikte kuzu kulağı, çiğdem v.s.. gibi şeyler toplamaya giderdik. Hele o laleler, papatyalar, yağlı çiçek dediğimiz sarı çiçekler... Herşey ne kadar güzeldi.
Hele ki kuzu kulağı ekşimsi tadıyla, ben çok seviyordum.
Bu arada Nazlı daha iyi oldu teyzesi, sağolasın.
Sevgiler.
merhaba canım blogumda seni bekleyen bir ödül var ..
YanıtlaSilsalata nefis,üstelik amerikan servislerimiz de aynı..sana bir ödül yolladım.bir ugra istersen.slmlar
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım çok şık bir görüntüsü var..sevgiler
YanıtlaSilselam muhteremim..ne kadar değişik bir salata olmuş böyle..
YanıtlaSilellerine sağlık....
nefis görünüyor...
KUSUKULAGINI KAVURARAK KULLANIYORDUM AMA..COKS AGOL MUHTEREM ELLERINE SAGLIK..BIR ARKADASIMIZIN BLOGUNDAKI SOZU COK SEVDIM VE SAYFANA GELDIM:);BİZ BASI KAPALI AMA FIKRI ACIK INSANLARIZ:))))AGZINA SAGLIK......SEVGILERIMLE...
YanıtlaSil