Dünden itibaren çalışanlar işe, okuyanlar okuluna gitmeye başladı.
9 günlük tatilden sonra eminim herkes için okula yada işe gitmek çok zor olmuştur.
Kurban Bayramında şehir dışına çıkmadık ama burada da çok yoğun günler geçirdik, misafirlerimiz oldu, misafirliğe gittik yani sürekli bir hareket halindeydik.
Ne yazık ki böreklerden-sarmalardan ve tatlılardan uzak duramadık.
Bu tarifteki etli börek bizim evde severek yeniliyor.
İç malzemesi sırf soğanlı-etli içten oluşuyor ama siz içine etin yanısıra mantar-domates-biber ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
300 gram sotelik et,
2 adet kuru soğan,
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz-karabiber,
1 kilo yufka.
Üzerine ve içine sürmek için;
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ.
TARİFİ;
Sotelik doğranmış etleri suyunu salıp,çekinceye kadar pişirin.
Etler yumuşamadıysa su ekleyerek tekrar suyunu çektirin.
Etler yumuşadıktan sonra küçük doğradığınız soğanları ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip, kavurun.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip, hazırladığınız içi soğumaya bırakın.
Yufkaları setin üzerine serip,tam ortasından + şeklinde kesin, yani gül böreği saracakmış gibi dört parçaya ayırın.
Yoğurt-yumurta ve sıvı yağı karıştırarak harç hazırlayın.
Yufkaların içine fırça yardımı ile bu harçtan sürün.
Yufkanın geniş olan tarafına 1 yemek kaşığı hazırladığınız içten yerleştirip, kenarını içeriye katlayın ve büyük bir sigara böreği gibi sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
Üzerine yoğurtlu harçtan sürün,isterseniz çörek otu-haşhaş tohumu-susam serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Pazar günü gittiğim Gülhane Parkı'nın bugünlerde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız bakınız;
selam.etli börek pek güzel görünüyor.eline saglık canımm..sevgiler.
YanıtlaSilbu günlerdede yemiycezde ne zaman yiycez...oh ne iyi yapmışsın canım benim...
YanıtlaSilellerine sağlık..böreklerde harika görünüyor...
nefissssssssssssssss yapıştım ekrana vallahi ellerine sağlık muhterem'ciğim.
YanıtlaSilBayramin tadida börekle sarmayla,etle cikmazmi zaten simdi yiyelimki yilbasinda sonra siki bir rejim bizleri bekliyor:))
YanıtlaSilellerinize saglik bu börege kavurmada yakisir...
Seval
Bu tarifi cok begendim,mutlaka denemem lazim.Listeme ekledim.Ellerine saglik canim,sevgiyle kal.
YanıtlaSilharika görünüyor canım
YanıtlaSilellerine sağlık.
www.illedeyemek.com
ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilohhh evet tatil bitti.evli evine köylü köyüne.çocuklar da okula))herkes yerinde gerektir))
YanıtlaSilbörek çok leziz görünüyor.elinize sağlık..
gülhane de şu mevsimde bir başka güzel..
aynen bayramda uzak duramadık ama kilolarıda aldık:)
YanıtlaSilşimdi dünden beri yediklerimi kısıtlamaya başladım en azından aldıklarımı vermek istiyorum.ama böle güzel şeyleri görüncede dayanamıyorum :)
ellerine sağlık canım nefis olmuş
ellerine sağlık muhterem ablacım..çok güzel görünüyor..sevgiler:))
YanıtlaSilCok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSil