16 Aralık 2008 Salı

ETLİ BÖREK

Hayırlısı ile bir Kurban Bayramını ve 9 günlük tatili geçirdik.
Dünden itibaren çalışanlar işe, okuyanlar okuluna gitmeye başladı.
9 günlük tatilden sonra eminim herkes için okula yada işe gitmek çok zor olmuştur.
Kurban Bayramında şehir dışına çıkmadık ama burada da çok yoğun günler geçirdik, misafirlerimiz oldu, misafirliğe gittik yani sürekli bir hareket halindeydik.
Ne yazık ki böreklerden-sarmalardan ve tatlılardan uzak duramadık.
Bu tarifteki etli börek bizim evde severek yeniliyor.
İç malzemesi sırf soğanlı-etli içten oluşuyor ama siz içine etin yanısıra mantar-domates-biber ekleyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
ETLİ BÖREK;
Malzemeler;
300 gram sotelik et,
2 adet kuru soğan,
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz-karabiber,
1 kilo yufka.
Üzerine ve içine sürmek için;
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ.
TARİFİ;
Sotelik doğranmış etleri suyunu salıp,çekinceye kadar pişirin.
Etler yumuşamadıysa su ekleyerek tekrar suyunu çektirin.
Etler yumuşadıktan sonra küçük doğradığınız soğanları ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip, kavurun.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip, hazırladığınız içi soğumaya bırakın.
Yufkaları setin üzerine serip,tam ortasından + şeklinde kesin, yani gül böreği saracakmış gibi dört parçaya ayırın.
Yoğurt-yumurta ve sıvı yağı karıştırarak harç hazırlayın.
Yufkaların içine fırça yardımı ile bu harçtan sürün.
Yufkanın geniş olan tarafına 1 yemek kaşığı hazırladığınız içten yerleştirip, kenarını içeriye katlayın ve büyük bir sigara böreği gibi sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.
Üzerine yoğurtlu harçtan sürün,isterseniz çörek otu-haşhaş tohumu-susam serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Pazar günü gittiğim Gülhane Parkı'nın bugünlerde nasıl göründüğünü merak ediyorsanız bakınız;

12 yorum:

  1. selam.etli börek pek güzel görünüyor.eline saglık canımm..sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. bu günlerdede yemiycezde ne zaman yiycez...oh ne iyi yapmışsın canım benim...

    ellerine sağlık..böreklerde harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  3. nefissssssssssssssss yapıştım ekrana vallahi ellerine sağlık muhterem'ciğim.

    YanıtlaSil
  4. Bayramin tadida börekle sarmayla,etle cikmazmi zaten simdi yiyelimki yilbasinda sonra siki bir rejim bizleri bekliyor:))

    ellerinize saglik bu börege kavurmada yakisir...

    Seval

    YanıtlaSil
  5. Bu tarifi cok begendim,mutlaka denemem lazim.Listeme ekledim.Ellerine saglik canim,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor canım
    ellerine sağlık.

    www.illedeyemek.com

    YanıtlaSil
  7. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  9. ohhh evet tatil bitti.evli evine köylü köyüne.çocuklar da okula))herkes yerinde gerektir))
    börek çok leziz görünüyor.elinize sağlık..
    gülhane de şu mevsimde bir başka güzel..

    YanıtlaSil
  10. aynen bayramda uzak duramadık ama kilolarıda aldık:)
    şimdi dünden beri yediklerimi kısıtlamaya başladım en azından aldıklarımı vermek istiyorum.ama böle güzel şeyleri görüncede dayanamıyorum :)
    ellerine sağlık canım nefis olmuş

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık muhterem ablacım..çok güzel görünüyor..sevgiler:))

    YanıtlaSil
  12. Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...