26 Mart 2009 Perşembe

YULAFLI EKMEK


YE# 43 EKMEK TARİFLERİ;
Bu ayın yemek etkinliğinin konusu; Ekmek.
Etkinliğin ev sahibi ise Binbir Çeşni blogunun sahibi olan Sevgili arkadaşımız Saliha.
Saliha etkinliğe gönderilen bütün tarifler için ayrı bir sayfa açtı, etkinlikte yer alan tarifleri görmek için, tıklayın.Etkinliğe Söke unun "Yulaf Unu Karışımı" ile hazırladığım ekmekler ile katılıyorum.
Ekmek yapmak için illa ekmek makinanızın olması gerekmez.
Ben bu ekmekleri ekmek makinası olmadan fırında pişirdim.
Söke unun ekmek yapmak için hazırladığı unlar ile 2 yıl önce Lezzet dergisinin promosyonu ile tanışmıştım.
Dergiden çıkan paket ile ilk defa evde ekmek pişirmiştim.
1 paketin içinde 2 paket un,2 paket maya bulunuyor.
İsterseniz büyük 1 ekmek, yada 2 ekmek yapabiliyorsunuz, yada ihtiyacınız azsa 1 paketini pişiriyorsunuz.
Üst resimde görmüş olduğunuz küçük ekmekleri hepimiz çok sevdik.
Bu ekmekler kızıma Heidi'de ki küçük ekmekleri hatırlattı.
Bu ekmekleri bir pazar sabahı kahvaltı için hazırladım.
Ekmekleri küçük porsiyonlar halinde hazırladıktan sonra üzerlerine çörek otu ve kuru biberiye serptim.
 "Afiyetle Kalın"

 

YULAF UNLU EKMEK;
Malzemeler;
1 Paket Söke Yulaf unu karışımı,
300 ml. su,
Üzerine;
Çörek otu, kuru biberiye.
Yapılışı;
Paketin içinden çıkan 1 poşet un ile 1 poşet mayayı karıştırıp, su ilave ederek yoğurun.

Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar kopararak şekil verin.
Hafif yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dizin.

Tepside üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın.

Fırına vermeden önce üzerine çörek otu veya biberiye serpin.
Ekmeklerin kuru olmaması için fırının içine ısıya dayanıklı bir kapla biraz su yerleştirin.
Önceden ısıttığınız, orta dereceli fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"


Küçük ekmekleri pişirdikten sonra diğer un karışımını da baton kek kalıbında bütün olarak pişirmeye karar verdim.
Fakat habersiz misafir gelince acele edip, hamurun mayalanmasına ve serbesttçe fırında pişmesine fırsat veremedim.
Acele pişirmeme rağmen yine de tadı çok güzel ve yumuşaktı.


10 yorum:

  1. Nefis olmuş ekmekler ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ay cok guzel gorunuyor masllah ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık ne güzel olmuş ekmeklerin bayıldım :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Harika olmuslar, ellerine saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Canim ekmekler cok güzel.Kizin hakli aynisi olmus yani:))
    Ellerine saglik.
    Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik, harika bir goruntusu var. Eminim tadi da oyledir, cok isime yarayacak bir ekmek tarifi oldu....
    Sevgilerimi gonderiyorum...

    YanıtlaSil
  7. Muhterem'cim ellerine sağlık, mis gibi olmuş ekmeklerin.

    YanıtlaSil
  8. Ekmekler cok harika görünüyor,en güzeli kendi yaptigin.Tazecik sicacik.Bende ekmek makinasi almayi düsünüyorum.Ama daha önce kendim makina olmadan bir ekmek yapmistim,cokta güzel oldu.Kimsecikler anlamdi kendim yaptigimi,hazir sandilar.Illede ekmek makinasina gerek yok sahiden.Ellerine saglik canim,afiyetler olsun.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım nefisss!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  10. canım muhterem, ekmekler pek pufidik.

    ellerin deert görmesin..

    Ama asıl birazdan kalkıp aşağıdaki çorbayı deneyeceğim. Onun için girdim. Girmişken yorum yazmak istedim.

    sımmsıcak sevgiler.

    tarif için teşekkürler.

    Bu sırada ER dizisini her gördüğümde sen aklıma geliyorsun. Dün ben de başladım. Çok güzel bir dizi. Arka arkaya seyrediyorum.:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...