Hemen hemen her sebzeden pane veya mücver yapıp kerevizi ayırmak olmazdı.
Üstelik kereviz en sevdiğim kış sebzelerinin arasında üst sıralarda yer alıyor.
Sıcak kereviz yemeklerini değil de soğuk salatalarını tercih eden kızım bile kereviz mücverini seve seve yedi.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 adet havuç,
1 adet kırmızı biber,
Kerevizin yeşil yaprakları veya maydanoz,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
Tuz,
Kızartmak için;
Sıvıyağ,
Servis için;
Yoğurt.
TARİFİ;
Kerevizin dış kabukları soyun ve rendeleyin.
Havucun dışını kazıyın ve kerevizin içine rendeleyin.
Kırmızı biberin tohumunu çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve kaseye ekleyin.
Kerevizin yapraklarını yıkayıp süzün, ince ince doğrayıp, ekleyin.
Yumurtaları kırın.
Tuzunu, kabartma tozunu ve ununu ekleyip, karıştırın.
İçine 2 su bardağı su ilave edin ve iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı krep hamuru gibi akışkan olmalı.
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, kızdırın.
Hazırladığınız mücver hamurundan 2-3 kaşık tavaya ekleyip, kaşığın tersi ile düzleştirin.
Mücverin önünü ve arkasını pişirin.
Diğer mücverleri de bu şeklilde pişirin.
Yoğurt ile birlikte servis edin.
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu yani Canlı Ağaç Müzesi'nin kış resimlerine ait yazı dizisinin 3. ve son bölümünü ayrıca hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;
Mücver sanırım tüm sebzelerle güzel oluyor. Kereviz m.de çok leziz görünüyor. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım kerevizi çok severim mücverin harika olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık sevgilerimle...
ellerinize sağlık hepsi bir harika görünüyor.bende beklerim iyi günler
YanıtlaSileline sağlık olsun canım
YanıtlaSilresimlerde harika bu sene bizimkilerin başının etini yiyip gidicem bende oraya kararlıyım :D
Hiç yapmadım.
YanıtlaSilSalatası nefis oluyor
Denemek lazım.
Ellerine sağlık
Sevgiler
ellerine sağlık muhterem ablacım..
YanıtlaSilçok hoş bir tarif olmuş bu.
hemen gezi sayfana uçtum:)
muhabbetle kalın..
Canim ellerine saglik cok güzel bir tarif .Aksam bende kabakli havuclu mücver yaptim .Bu sekilde ilk firsatda deneyecegim sevgiler canim .
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım:))
YanıtlaSilnefis görünüyor mücverin harika :)
mis gibi de kokuyodur:))
Bizim hanede de çok sevildi muhteremciğim:)senin malzemeler ile de hazırlamak lazım arada bir değişiklik olsun diye:)enfes gözüküyor ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilöperim seni..
Kereviz kokuyor deyip yemeyenlerin bahanesi kalmayacak artık =) Mücver güzel bir çözüm.
YanıtlaSilBalkabağının bile mücverini yaparım,kerevizi bilmem.Geçen gün televizyonda verdi, dilemiştim.Tadını çok merak ettim, bu hafta deneyeceğim.
YanıtlaSilgeçenlerde bende kabak mücveri yaparken içine kereviz ve kırmızı biber eklemiştim gerçekten çok güzel oluyor herkeze tavsiye ederim
YanıtlaSilİlknur 26.4.2014
YanıtlaSilTeşekkürler bu tarif için, ellerinize sağlık. Çok merak ediyordum şimdi yaptım. MUHTEŞEM BİR LEZZET. En ufak bir kereviz kokusu yok. Mutlaka denenmeli...
Merhaba İlknur,
SilTarifi deneyip, beğenmene çok sevindim.
Tarifle ilgili düşüncelerini buradan paylaştığın için ayrıca çok memnun oldum.
Denemek isteyip, çekimser kalanlara bir fikir vermiş oldun.
Ellerine sağlık.