Vanilyalı dondurma veya kaymak ile servis yapılıyor.
Lezzeti yerinde, yenmediği için evde kararan muzları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Tarif Lezzet Dergisinin Şubat 2010 sayısında yayınlanmış.
Bir de hamura bulananarak yapılan muz kızartması var, bir ara onu da denemek istiyorum.
"Afiyetle Kalın"
VANİLYALI SICAK MUZ;
Malzemeler;
4 adet muz,
50 gram tereyağ,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
Servis için;
Vanilyalı dondurma veya kaymak,
Toz Antep fıstığı.
TARİFİ;
Muzların kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesin.
Tereyağını tavada eritip, vanilya ve şekeri ilave edin.
Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekleyin.
Tamamen eriyince muzları ekleyip, önlü arkalı 4-5 dakika pişirin.
Pişen muzları servis tabağın aktarıp, üzerine vanilyalı dondurma veya kaymak ilave edin.
Toz Antep fıstığı serperek, bekletmeden servis yapın.
"Afiyet Olsun"
bende geçen gün tv de görmüştüm
YanıtlaSilmerak etiyor da değilim hani tadını :)
eline sağlık olsun
enfes olsa gerek ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ablacım..
YanıtlaSilellerine sağlıkk..
tatlı krizlerine pratik bir kurtarıcı aslında..
denenmeli..
:)
baki muhabbetlerimle..
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilmmm harika
:))
ohhh afiyet olsun cok güzel olmus :-))
YanıtlaSilCanım gece gece sunum aklımı başımdan aldı ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilYıllar önce güney amrikalı bir yazarın kitabını okurken muz ile bu tarz tatların yapıldığını görmüştüm ve açıkçası bana çok ilginç bir yandan da garip gelmişti.Ama zamanla insan değişiyor damak tadı belki gelişiyor belki de toparlanıyor diyelim ben de sever oldum bu tarz değişik tatları.eskiden de severdim ama şimdiki gibi değil daha tututcu imişim bugün baktığımda,bu sebeple sevdim bu tarifi ellerine sağlık
YanıtlaSilselam, ellerine sağlık. bende yaparım arada muzlar kararıp, ziyan olmasın diye. çocuklar severek yiyorlar. sevgiler...
YanıtlaSilnefiis oluş ellerine sağlık :) iyi pazarlar
YanıtlaSilÇok güzel olmuş sunum da çok hoş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMuhterem Ablacım, yine harika bir lezzet paylaşmışsın bizlerle. Fotoğraflar da harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilgazel evde muz bırakmıyor valla:) ama bende bu tip tarifleri çok merak ediyorum ve denemk isitorum....nefis görünüyor...:))ellerine sağlık muhteremim:)))
YanıtlaSilEn fazla muzu ballayıp krepe sarmışlığım var. Çok frapan olmuş bu tarif. Sabah sabah olsa da yesem dedim:))
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canım.