31 Mart 2015 Salı

MANDALİNALI TART KEK

tangerine tart cake
Bu sabah niyetim Mart ayı bitmeden mandalina ile hazırlanan bu tarifi vermek, kışlık meyvelere Nisan ayına girmeden şimdilik son noktayı koymaktı.
Sabah iş güç derken 10.30 gibi bilgisayarın başına geçtim ama yurt çapında yaşanan büyük elektrik kesintisi yüzünden hiç bir şey yapamadım.
Gün içinde en az 3 kere daha elektrik kesildi ama çok şükür sonunda geldi.
Neyse ki Mart bitmeden elektrik geldi de bende kaldığı yerden yazıma devam ediyorum :)

mandarine
Daha önce "Muzlu Tart Kek" tarifi verdiğimde mandalina ile tart hazırladığımdan bahsetmiştim.
Bu tarifte muhallebinin üzerine ayrıca mandalina ile hazırladığım pelteyi yerleştirdim.
Hem renk, hemde tat olarak daha belirgin oldu.
Fakat mandalina dilimleri beyaz muhallebinin üzerine yerleştirince çok güzel görünüyordu ama aynı renk olan peltenin üzerinde seçilmiyordu.
Bende toz Antep fıstığı ile mandalinaları ve tartın çevresini belirginleştirdim.
Mandalinalar piyasadan kalkmadan deneyebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

mandarine
MANDALİNALI TART KEK;
Malzemeler;  
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Beyaz bölümü için;
1 paket vanilyalı puding,
3 su bardağı süt, 
Mandalinalı Pelte İçin;
2 su bardağı mandalina suyu,
Yarım çay bardağı su,
2 yemek kaşığı nişasta,
2 yemek kaşığı toz şeker,
Üzerini süslemek için;
Mandalina dilimleri,
Nane yaprakları veya ceviz içi, antep fıstığı gibi kuru yemişler.

tangerine tart cake
MANDALİNALI TART KEK TARİFİ;
Yumurtaların aklarını bir kaseye, sarılarını ayrı bir kaseye alın ve akların üzerine bir fiske tuz katıp mikser ile akları iyice çırpın, iyice beyazlayıp katılaşsın.
Yumurta sarılarına şekeri ekleyin ve rengi iyice açılana kadar mikserle çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
Hazırladığınız kek malzemelerini bir araya getirip karıştırın.
Yağladığınız, hafif un serptiğiniz ortası çukur bir tart kalıbına hamuru boşaltın ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Kek pişerken üzerinde ki tarife göre vanilyalı pudingi ve mandalinalı pelteyi pişirin.
Mandalinalı pelteyi pişirmek için;
2 su bardağı mandalina suyunu, yarım bardak su, nişasta ve şeker ile karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Kekiniz piştiği zaman büyük bir servis tabağına ters çevirerek yerleştirin.
Kekin ortasında ki boşluğa pişirdiğiniz vanilayı pudingi doldurun.
Not;
Pudingin üzerine mandalina peltesi geleceği için üzerinde biraz boşluk bırakmayı unutmayın!
Pudingin üzerine mandalina peltesini dökün, üzerini kaşıkla düzeltin.
3 adet mandalinanın kabuklarını soyun, ince inde dilimleyin.
Peltenin üzerine mandalina dilimlerini yerleştirin, dilimlerin kenarını toz Antep fıstığı veya kuruyemişle süsleyin.
Buzdolabında 2 saat dinlendirin, soğuk olarak servis yapın.

tangerine tart
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık lezzeti de görüntüsü de harika olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özgencim :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...