Ben günlük hayatta aramasam da misafirlerim varsa mutlaka masaya bir kaç çeşit reçel çıkarırım.
Sık sık kahvaltı misafirim olduğu için evi reçelsiz bırakmam, mutlaka bir kaç çeşit reçel pişiririm.
Kışın muhakkak portakal reçelim olur.
Yaz aylarında köydeki evimizde pişirdiğim gül reçelim olur.
Sonbaharda eşimin yeğenlerinin yetiştirdiği kivilerden kivi reçeli yaparım.
Araya da farklı bir çeşit reçel yapınca kahvaltı da bol çeşitli bir reçel menüm oluyor.
Mandalina reçeli bu kış yaptığım reçellerin arasında daha önce tarifini vermediğim bir reçeldi.
Portakal reçelim erken bitince, evde bol bol mandalina olduğu bir gün kendimi mandalina reçeli yaparken buldum :)
Sonuçtan memnun muyum? Çoook memnunum.
Mandalina reçeli, rengi-tadı ve kokusu ile çok sevdiğim reçellerin arasında ki yerini aldı.
"Afiyetle Kalın"
MANDALİNA REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo mandalina,
1 kilo toz şeker,
1 paket vanilya,
Yarım limon suyu veya 1 çay kaşığı limon tuzu.
MANDALİNA REÇELİ TARİFİ;
Mandalinaları yıkayın, kabuklarını soyun, ipliklerini koparın.
Mandalinaları tam ortasından kesin, dilimlerine ayırın.
Bütün mandalinaları aynı şekilde hazırlayın.
Tencereye yerleştirin.
Mandalinaların üzerine 1 kilo toz şeker ilave edin.
Eğer vaktiniz varsa akşamdan sabaha kadar şekerin içinde bekletin, eğer sulu bir mandalinaysa kendi suyunu salacaktır.
Eğer vaktiniz yoksa 1,5 su bardağı su ilave edin.
Ocakta pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, suyunu çekmesini ve şekerinin koyulaşmasını bekleyin.
Kaynadıkça reçeliniz kıvamını bulmaya başlayacaktır.
Reçel koyulaşmaya başlayınca 5-6 damla limon suyu sıkın, eğer limon tuzu tercih ederseniz bu aşamada 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edin, 5-10 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.Hazırladığınız reçeli temiz ve kuru kavanozlara yerleştirip, sıcakken kapağını kapatın ve kavanozu ters çevirin.
Bu şekilde kavanozun ağzı vakumlanacak siz kullanmak isteyene kadar sağlam bir şekilde kalacaktır.
Kavanoz soğuyuncaya kadar kavanozu baş aşağı tutun.
Soğuduktan sonra serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.
Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
"Afiyet Olsun"
Rengi muhtesem görünüyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilAhh çok severim reçeli, ama nedense kahvaltılarımda hep en sona kaldığından doymuş olurum ve pek yiyemem :)
YanıtlaSilPortakal reçeli en sevdiğim ve eminim mandalina reçeli de onun kadar güzeldir. Bunu deneyeceğim. Azcık da kabuğundan rendelesek nasıl olur ki? Ben bir deneyim :) Ellerinize sağlık, teşekkürler bu güzel tarif için.
bende diyorum bu mis koku nereden geliyor :)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm :)
Rengi, kıvamı,(hatta kokusunu duyar gibiyim) harika görünüyor.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok hoş görünüyor. Ellerinize emeklerinize sağlık. Afiyetle tüketin, sevgiyle kalın. Bizim Mutfak-Aysel
YanıtlaSilhttp://bizimmutfakdan.wordpress.com/