21 Ocak 2016 Perşembe

FIRINDA BEŞAMELLİ BROKOLİ

broccoli bake
1 haftalık aradan sonra merhaba :)
Beni uzun zamandır takip edenler bilir, bloguma tatil ve hastalık dışında uzun aralar vermem.
Bugünlerde her eve, aileye uğrayan grip ne yazık ki bize de uğradı :(
Çok şükür dinlenme imkanım olduğu için 1 hafta da atlattım.
Allah hasta olduğu halde eve, çocuklara, hatta anne-babasına, aile büyüklerine bakanların, çalışanların yardımcısı olsun.
Her iş sağlık olduktan sonra bir şekilde hallediliyor ama sağlık olmayınca 1 bardak su almak bile gözünüzde büyüyor.
Bugünkü tarifimiz kış aylarında bol bol bulabileceğiniz vitamin deposu brokoli ile hazırlanıyor.
Brokoliyi pek çok kişi sevmez ama bir şekilde masamızda yer alması gereken bir sebze.
Brokolinin ne yazık ki çok fazla pişirme seçeneği yok, en çok hafif haşlayıp yoğurtlu olarak tüketiyoruz.
Ben bir sebze fazla sevilmezse onu farklı şekillerde de pişirerek bir şans daha verilmesinden yanayım.
Daha önce brokoliyi, makarna ve mantarla birlikte fırında pişirmiştim.
Tarifi BURADA
Brokoliyi bu sefer fırında sadece beşamel sosla ve kaşar peynirle pişirdim, kesinlikle çok lezzetli oldu.
Birde henüz tarifini vermedim ama kıymalı ve bulgurlu olarak pişirdim.
Ben en iyisi en kısa zamanda brokoli ile hazırlayabileceğiniz tarifler dosyası hazırlayayım.
"Afiyetle Kalın"

broccoli bake
FIRINDA BEŞAMELLİ BROKOLİ;
Malzemeler;
1 adet küçük boy brokoli,
Tuz, zeytinyağı,
Beşamel sos için;
1 tepeleme yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1,5 su bardağı süt,
Tuz,
Üzeri için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.

Fırında beşamelli brokoli
FIRINDA BEŞAMELLİ BROKOLİ TARİFİ;
1- Brokoliyi çiçek çiçek ayırın, yıkayıp süzün.
Kaynamakta olan tuzlu suyun içine sapları aşağı da kalacak şekilde yerleştirin.
Brokolinin sapları biraz yumuşadığı zaman süzün, üzerinden soğuk su geçirip, iyice süzülmesi için süzgeçte bırakın.
Brokoliyi pişireceğiniz fırın kabını yağlayın, brokolileri dizin.
2- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, unu ilave edip sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar kavurun.
Azar azar sütü ilave edin, tuzunu ekleyin, topaklanmaması için iyice karıştırın. Hazırladığınız beşamel sosu brokolilerin üzerine dökün.
3- Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin.
4- Önceden ısıttığınız, orta hararette ki (180 derece) fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


2 yorum:

  1. Dolapta bekleyen brokoliyi ben de böyle pişireyim bu sefer. Eline sağlık Ablacım, sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayselcim, benden de sevgiler :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...