9 Ocak 2016 Cumartesi

EVLİLİK YIL DÖNÜMÜ İÇİN VİŞNE PÜRELİ TART KEK

cherry tart
Bir 9 Ocak tarihinden daha yine merhaba :)
Bugün eşimle 29.evlilik yıldönümümüz.
Her yıl mümkün oldukça bugüne özel bir pasta hazırlarım.
Her sene "acaba bu sene nasıl bir model uygulasam?" diye düşünürüm.
Genellikle kalpli ve kalp figürlü pastalar hazırlarım ama bu sene bizim için başka.
Neden? derseniz, beni takip edenler biliyor oğlum yıllardır şehir dışında çalıştığı için bizim yanımızda değil, kızım da Temmuz ayında evlenince biz eşimle başladığımız yere döndük, evde 2 kişi kaldık.
Pasta yapmak bir şey değilde onu bitirmek bize fazla geleceği için bu yıl evlilik yıl dönümü için daha hafif bir tatlı olan tart kek yapmaya karar verdim.
Süslemesi için, meyve olarak çarpıcı rengi olan vişne tercih ettim.
Vişneyi yazın çekirdeklerini çıkararak dondurucuya koymuştum onu kullandım.
Vişneyi püre yapıp, biraz nişasta ve şeker ile pişirerek muhallebi şeklinde kullandım.
Üzerine de zarif bir görüntüsü olsun diye çok fazla süslemeden şeker hamurundan 2 beyaz gül, gofret yapraklar ve minik kalpler yerleştirdim.
Benim içime sinen sade ama zarif bir görüntüsü oldu.
"Afiyetle kalın, yuvanızdan önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk eksik olmasın"


cherry tart
Önce ki yıllarda hazırladığım evlilik yıldönümü pastaları, muffin, kek, kurabiye, tart önerileri için bakınız;

Evlilik Yıl Dönümü Pastaları

Vişne ile hazırladığım diğer tarifler 👉BURADA

evlilik yıldönümü
VİŞNE PÜRELİ TART KEK;
Malzemeler;  
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Tart kalıbını yağlamak için;
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin.
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt, (500 ml)
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 kahve fincanı şeker,
Yarım paket krem şanti, (toz halde)
Üzeri İçin;
1 su bardağı vişne,
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta,
3 yemek kaşığı toz şeker,
2 çay bardağı su,
Ayrıca;
Şeker hamurundan minik beyaz kalpler, beyaz güller ve gofret yapraklar.

tarifi
VİŞNE PÜRELİ TART KEK TARİFİ;
Yumurtaları şeker ile birlikte çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Kakaoyu da ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
Tart kalıbını margarin veya tereyağ ile iyice yağlayın, hafif un serpin.
Yağladığınız ortası çukur tart kalıbına hamuru boşaltın ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
Kek pişerken kremayı hazırlayın;
Krem şanti hariç krema malzemelerini tencereye alın, sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın.
Ilıyan kremaya krem şantiyi ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.
Keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin. 
Kekin çukur kısmına kremayı düzgünce yayın.
Vişneli bölümü hazırlamak için;
Vişneleri tencereye alın, üzerine nişastayı, şekeri, suyu ekleyin.
Çubuk blender ile vişneleri parçalayıp, pürüzsüz hale getirin.
Ocağı yakın, vişneli karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen vişneli karışımı karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Vişneli sosu tartın kremasının üzerine dökün.
Önce oda ısısında daha sonra buzdolabında 2 saat dinlendirin.
Servis zamanı şeker hamurundan güller ve minik kalpler ile süsleyin.
Not; 
Vişnenin rengi beyaz malzemeleri boyamasın diye en son süslemelisiniz.
"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. nice 29 senelere inşallah, hep ve çok mutlu olun , amin sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik. Bizde 20 yili dolduracagiz. Cocuklar buyudu odalarina cekildi gercekten kaldik ikis kisi. Ev sessizlesti. ben de aynen boyle kucuk bir pasta yapmistim sadece hatirlamak adina ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)
      Size de Maşallah, daha nice senelere...

      Sil
  3. Aaa 29 sene! Maşallah! Allah nazarlardan korusun. Daha nice, birlikte güzel seneler geçirmenizi, pastalar hazırlamanızı dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Amin, çok teşekkür ederim Denizcim :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...