11 Ocak 2017 Çarşamba

LABNELİ BROKOLİ

Kış geldi, brokoli tezgahlarda ki yerini aldı.
Eskiden pazarda bu kadar çok brokoli bulunmazdı ama son yıllarda bol bol bulunuyor.
Brokoli bizim evde sıcak yemek olarak değilde daha çok soğuk ve yoğurtlu salata olarak seviliyor.
Bu tarifimiz yoğurtlu brokoliye çok benziyor.
Tek farkı yoğurdun içine ayrıca labne peynir eklenmesi, bu sayede biraz daha faklı bir tat elde ediyorsunuz.
Birde brokolinin dal dal değilde böyle ezilmiş hali çok daha kolay yenmesini sağlıyor.
Daha önce yayınladığım brokoli tarifleri BURADA
"Afiyetle Kalın"

LABNELİ BROKOLİ;
Malzemeler;
300 gram (1 küçük boy) brokoli,
2 su bardağı süzme yoğurt,
100 gram labne,
Tuz, zeytinyağı, kuru nane, kırmızı pul biber.

LABNELİ BROKOLİ TARİFİ;
Brokoliyi çiçek çiçek ayırın, yıkayıp süzün.
Eğer temiz olmadığını düşünüyorsanız bir kase su ve sirke karışımının içinde 15-20 dakika bekletip, yıkayıp süzün.
Kaynar tuzlu suyun içinde sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra süzün, hemen soğuk suyun içine dökün, tekrar iyice süzün.
İsterseniz çatalla, isterseniz mutfak robotu ile parçalayın.
Labne peynirini yoğurt ile karıştırın.
İçine tuz, kuru nane, kırmızı pul biber ve 3-4 kaşık zeytinyağını ilave edin.
İyice karıştırın, servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
Üzerine ayrıca zeytinyağı dökebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...