15 Kasım 2009 Pazar

BİSKÜVİLİ LEZZET KATLARI

YAMAN ETKİNLİK= BİSKÜVİLİ PASTALAR
Bu ay ki Yaman Etkinlik konumuz; Büsküvili Pastalar.
Etkinliğimizin ev sahipliğini Pembe Tatlar blogunun sahibi Aslı yapıyor.
Konuyu ilk gördüğümde "mutlaka katılırım, nasıl olsa daha vakit var" diye düşündüm ama bugün etkinliğin son günü ben bu pastayı dün akşam hazırlayıp sabah resmini çektim ve gece 23'te de yazısını yazıyorum : )

Tarifimize gelirsek, bu tarif yemek dergisinde Dr.Oetker'in reklam tarifi olarak yayınlandı.
Tarifte muhallebi hazır olarak kullanılıyordu, ben muhallebiyi kendim pişirdim.
Üzerinde farklı bir sos vardı, ben hazır çikolata sosu kullandım.
Görüntü çok hoşuma gittiği için, görüntü olarak aynısını, içerik olarak kendi bildiğimi yaptım.
Buzdolabında beklediği ve soğuk olduğu için özellikle yaz aylarında sevilerek tüketilir.
"Afiyetle Kalın"

BİSKÜVİLİ LEZZET KATLARI;
Malzemeler;
1 paket kakaolu petibör bisküvi,
1 paket çikolatalı sos,
Sosu pişirmek için; 2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
Muhallebisi için;
2 yemek kaşığı margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
1 paket vanilya.


TARİFİ;
Muhallebiyi pişirmek için;
Margarini eritin, unu ekleyin.
Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun.
Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin.
Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.
Topaklanma olursa blender ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun.
Borcam'ın baton kek kalıbını streç film ile kaplayın.
En altına kakaolu petibör bisküvilerden bir sıra dizin.
Ilık haldeki muhallebiden bisküvilerin üzerine 1-2 kepçe dökün.
Tekrar bisküvi dizip, muhallebi dökerek kalıbı doldurun.
Hazırladığınız tatlıyı buzlukta 3-4 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman kalıbı servis tabağına ters çevirin.
Üzerinde ki streç filmi kaldırın.


Çikolatalı sosu, üzerinde yazan süt miktarından 1 bardak eksik olarak koyu bir şekilde pişirin.
Karıştıra karıştıra soğutun.
Tatlının üzerine dökün.


Çikolata sosunun üzerine hindistan cevizi serpin.


Tatlıyı soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

12 yorum:

  1. pembetatlar.blogspot.com23:12

    Merhabalar...

    Çok ama çok tşkr ediyorum düşünmeniz bile yeterli..
    Ellerinize sağlık çok nefis gözüküyor ..
    Fotoda süper:))

    Katılım için çok tşkr ediyorum...

    YanıtlaSil
  2. Bu ne güzellik gerçekten harika bir pasta yapmışsınız ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık muhteşem olmuş lezzetide,görüntüsüde,sunumu
    da mutlu haftalar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık,çok lezzetli gözüküyor..

    YanıtlaSil
  5. nefis gorunuyor,
    ellerinize saglik..

    YanıtlaSil
  6. hem çık olmuş hem leziz duruyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. nefis bir görüntü ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  8. offf...içim gitti..harika bir görüntü..harika bir lezzete benziyor..ellerine sağlık muhteremim...

    süpersin valla..nefis yapmışsın.yemiş kadar oldum şahsen...

    bende katılırım sanıyordum ama olmadı:(bi türlü bisküvili bişey yapamadım....)

    YanıtlaSil
  9. süper bir görüntü yavf.ellerine sağlı canııımmmmmm.muhteşemdir tadı da eminim.
    sevgilerle leman

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık görüntü muhteşem

    YanıtlaSil
  11. ÖzLeM00:20

    Bu tarifinizden esinlenerek ben de batona şöyle yaptım. sizin muhallebi malzemeleri ile (hepsini birden atıvermişim aceleden, siz kavumuşsunuz) yaptım. İçine 1 limon kabuğu ve biraz meyve kurusu ekledim. Aralara sade finger bisküvi koydum 3 kat. Ve en üstüne meyveli sos döktüm. Her yiyen ikinci dilimi de istedi :)) Sağolun

    YanıtlaSil
  12. Adsız11:47

    ayyyy ne güzelmiş yaa... bu pastayı gördükten sonra bende süslememi bilirim dedim kendime:) ellerinize sağlık çok güzlmiş gerçekten kaynanamlara gidince yapıcağımm:)...
    selincee...

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...